News

Ai contract cu PPC, fostul ENEL, Hidroelectrica, E.ON sau ENGIE? Ce facturi o să plătești după luna februarie. E cea mai proastă veste

Ai contract cu PPC fostul ENEL Hidroelectrica E.ON sau ENGIE Ce facturi o să plătești după luna februarie. E cea mai proastă veste

Fie că ai contract cu PPC, fostul ENEL, Hidroelectrica, E.ON sau ENGIE, atenție mare la facturi în lunile următoare! Sumele de plată pot fi unele enorme.

Începând cu 1 aprilie, e de așteptat ca prețurile pentru gaze și energie să explodeze. Astfel, clienții trebuie să fie atenți la ofertele pe care le primesc.

Unele prețuri pot fi exagerate, iar ulterior vin și facturile exorbitante. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, vine cu sfaturi utile astfel încât românii să traverseze cu bine această perioadă.

Oficialul a subliniat că, la nivelul Guvernului, se încearcă prelungirea plafonării și după 1 aprilie. Dacă acest lucru nu va fi însă posibil, există câteva scenarii negative.

„Scenariul de bază asupra căruia insist este continuarea acestei scheme care a asigurat prețuri corecte pentru români și competitive la nivel european, al 4-lea cel mai ieftin gaz, al 5-lea cel mai ieftin curent.

Deci acestea sunt prețuri care i-au protejat pe români și mai mult decât atât, schema asigura și o predictibilitate de la o lună la alta. Eu de când sunt ministru se aplică aceste praguri de consum. Practic nu am intervenit deloc asupra modului în care funcționează schema”, a declarat ministrul Energiei la Digi 24.

Ce trebuie să facă clienții PPC, E.ON, ENGIE ori Hidrolectrica

Atât clienții PPC, E.ON, ENGIE ori Hidrolectrica sunt sfătuiți să verifice atent ofertele disponibile pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Furnizorii care propun prețuri foarte mari trebuie evitați, chiar dacă până acum tarifele erau unele accesibile. Se pare că se ia în calcul situația în care facturile se pot chiar tripla.

Având în vedea situația, Sebastian Buduja le recomandă românilor să își schimbe furnizorii care propun prețuri foarte mari, cum ar fi cele de 8,38 lei pe kilowatt.

„Genul acesta de oferte sunt din partea unor furnizori care nu doresc să își păstreze clienții. Prima condiție pentru a avea concurență între furnizori este ca noi, în calitate de consumatori, să ne facem treaba.

Deci noi trebuie să intrăm pe site-ul ANRE și să alegem cea mai bună ofertă. Schimbarea furnizorului în România este un lucru foarte facil, durează foarte puțin, se face online. Deci, dacă un român primește o asemenea ofertă, sugestia mea este să intre pe site-ul ANRE de urgență și să își schimbe furnizorul”, a explicat Burduja.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate