Investigații

Plan diabolic pus la cale la Găești! Primarul Grigore Gheorghe ar urma să lase primăria ginerelui Vlad Drugă. La mijloc sunt milioane de lei, bani publici și contracte păguboase pentru cetățeni

Plan diabolic pus la cale la Găești Primarul Grigore Gheorghe ar urma să lase primăria ginerelui Vlad Drugă. La mijloc sunt milioane de lei bani publici și contracte păguboase pentru cetățeni

Se întâmplă la Găești, în Dâmbovița unde “trioul” Grigore Gheorghe – Vlad Drugă – Mihai Drugă face în așa fel încât, anual, sume enorme din bugetul local al orașului Găești, și nu numai, să dispară, mai ceva ca în Triunghiul Bermudelor, în buzunarele familiei.

Pentru cei care nu știu relațiile dintre cei trei, reamintim mai jos:

Grigore Gheorghe primarul PNL al orașului Găești este socrul lui Vlad Druga, până mai ieri director al Gărzii de Mediu Dâmbovița, pus tot de PNL. Acesta este fiul lui Mihai Drugă, și el fost director peste Mediul dâmbovițean, penelist desăvârșit, actualmente patron de firmă de gestionare a deșeurilor, firmă abonată la banii publici, cu contracte în special cu primăriile conduse de PNL.

Dacă vorbim de primăriile conduse de PNL, Drugă nu a pierdut șansa de a avea contract și cu cuscrul lui, Grigore Gheorghe, în speță cu Primăria Găești, încasând de la an la an sume din ce în ce mai mari. În anul 2019 IGO Găești a încasat de la Primăria Găești 949.402 lei, în 2020 a încasat 1.132.561 lei, în 2021 suma a crescut la 1.147.696 lei, în 2022 IGO a încasat de la Primăria Găești suma de 1.291.039 lei, iar în 2024, până în prezent s-au decontat 608.702 lei.

La o simplă căutare pe SICAP, se observă că această firmă câștigă sume enorme, cu precădere din primăriile galbene. Sume amețitoare, însă mai amețitoare a fost propunerea primarului Grigore Gheorghe de a majora cu aproape 25% sumele încasate de cuscrul său. În acest sens, Grigore Gheorghe,la începutul anului trceut, a inițiat un proiect de hotărâre a Consiliul Local prin care solicita modificarea terifelor pentru serviciile prestate de firma cuscrului său, dar nu în minus, ci edilul a cerut majorarea tarifelor cu 24,22%. Bună treabă, nu? Profitând de majoritatea PNL din Consiliul Local, proiectul a trecut cu succes.

Scandal monstru! Orașul Găești transformat într-o groapă de gunoi

De parcă n-ar fi fost de ajuns, acum, orașul Găești, condus de primarul PNL Grigore Gheorghe, este în centrul unui nou scandal după ce a fost acuzat că a transformat urbea într-o groapă de gunoi.

O investigație jurnalistică a scos la iveală faptul că unul dintre cele mai importante contracte de la nivelul primăriei, contractul de salubritate, a fost atribuit către firma IGO SRL, deținută de cuscrul primarului, Mihai Drugă. Situația de la Găești a stârnit interesul abia după ce Direcția Agricolă Județeană Dâmbovița a făcut un control ca urmare a unei sesizări transmise de un locuitor al orașului. Astfel, mai multe imagini, ajunse în spațiul public, au scos la lumină detalii greu de imaginat: gunoaie depozitate ilegal pe suprafața unui izlaz din vecinătatea locuințelor.

Acest lucru nu ar fost posibil dacă primarul din Găești nu închidea ochii la aceste aspecte, posibil pentru faptul că firma care se ocupă cu gunoaiele în oraș este a cuscrului său. Nici Garda de Mediu nu a intervenit mai deloc la Găești, cel mai probabil pentru că era condusă de Vlad Drugă, ginerele primarului și fiul patronului firmei care se coupă cu curățenia în Găești.
Această situație a făcut și obiectul unei anchete zdrobitoare a investigatorilor de la emisiunea România, te iubesc!, difuzată pe PROTV în luna noiembrie a anului trecut.

“IGO este firma de salubritate, al carei acționar majoritar este tocmai tatăl actualului sef al Gărzii de Mediu de Dâmbovița, Mihail Drugă. Și acesta a condus în 2008 Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița. În 4 ani, cât muntele de gunoi s-a ridicat la Titu, pe o platforma neautorizată, niciuna din societăți nu a fost sancționată de Garda de Mediu.
Seful Gărzii de Mediu ne-a explicat de ce nu au fost luate masuri și împotriva firmelor, ci doar împotriva patronului depozitului de deșeuri. Adică a lui Vasile Bărbulescu: ”Ele au depozitat către operatorul respectiv. Operatorul unde a dus deșeul este problema lui. Tocmai pentru aia a fost sancționat. Consider că este responsabilitatea operatorului!”

Am cerut un punct de vedere oficial de la ambele societăți, de ce au acceptat să depoziteze deșeurile într-un loc neautorizat. Niciuna din societăți nu ne-a răspuns la solicitare.” scriau jurnaliștii PROTV.

Contracte pe bani publici cu ginerele Vlad Drugă. Acesta ar urma să fie numit primar, dacă Griguță va fi condamnat

Sursa PROTV, România te Iubesc – 26.11.2023. Emisiunea poate fi urmărită AICI.

Vlad Drugă pare să fie de fapt piesa de rezistență din acest puzzle, având în vedere că, după cum spun jurnaliștii PROTV, se poate deduce că a asigurat ani de zile protecție tatălui și socrului său în ciuda evidențelor, asigurând imunitatea firmei IGO SRL. Practic, Garda de Mediu pare să fi fost transformată într-un scut personal pentru primarul, care a învârtit banii publici în conturile familie sale.

Clanul toxic s-a întins ca o pânză de păianjen în orașul Găești. Fiica primarului și soțul său, ex-director la Garda de Mediu Dâmbovița, dețin un restaurant și o cofetărie în oraș unde primăria organizează evenimente pe bani publici. Aceste contracte de protocol sunt atribuite special pentru ca banii sa fie sifonați direct în buzunarele familiei.

Și suspendarea lui Vlad Drugă de la șefia Gărzii de Mediu Dâmbovița pare a face parte dintr-un plan diabolic, bine pus la punct. Socrul său, actualul primar al Găeștiului, are pe rol un proces de incompatibilitate la Înalta Curte de Casație și Justiție, care urmează să se pronunțe în acest dosar. Dacă instanță îl găsește vinovat, Griguță ar putea pierde mandatul de primar, asta dacă găeștenii l-ar mai vota în iunie.

Ca “ciolanul de ros” să rămână tot în familie, Vlad Drugă s-a suspendat de la șefia Gărzii de Mediu Dâmbovița, pentru a candida pe listele de consilieri locali din partea PNL. În cazul în care Grigore Gheorghe ar câștiga un nou mandat, iar magistrații i-l vor curma, Vlad Druga ar urma să primească pe tavă primăria Găești, prelund atribuțiile de primar, și în acest fel “sifonarea” ar putea continua. Mulți vorbesc de câteva dosare instrumentate de procurorii anticorupție, însă până acum nu s-a făcut vâlvă.

Andi Moise este jurnalist cu o experiență de peste 10 ani în presă. Acesta a lucrat la ShowBlitz.ro, unde a publicat articole în special pe zona de TECH. Ulterior s-a specializat și pe alte domenii. citește mai mult
Articole recomandate