Medicul pensionar, Laurențiu Belușică, devenit managerul Spitalului Orășenesc Găești, după ce primarul PNL, Grigore Gheorghe l-a numit în funcție, a primit astăzi o lovitură cruntă. Și pare doar începutul. După cum v-am relatat deja, el are pe rol nu mai puțin de opt dosare penale plus aproximativ 30 de dosare civile.
Pentru prima dată, după o pauză mult prea lungă, Laurențiu Belușică a primit o palmă puternică atât de la procurori, cât și de la judecători. În urmă cu zece zile, managerul Spitalului Găești a pus toată poliția județului în alertă, după ce și-a luat fiul cel mic, în vârstă de nouă ani, de la fosta soție pentru câteva ore, conform programului de vizite, iar apoi nu numai că nu l-a mai adus la locația stabilită, dar nici nu a mai răspuns la telefon.
A urmat apoi o urmărire ca-n filme. Medicul a lovit și o mașină, și-a dus fiul și în pădure și a încercat chiar să dea cu mașină peste fosta soție și actualul soț al acesteia. Există mai multe plângeri penale care descriu situația. S-a cerut ordin de restricție, el l-a contestat, dar judecătorii au decis că Laurențiu Belușică nu mai are voie să se apropie de fiul cel mic la mai puțin de 300 de metri, fiind considerat un pericol pentru viața propriului fiu.
Pe lângă problemele de ordin personal, Laurențiu Belușică pare că se preocupă intens și de cum să falimenteze Spitalul Găești. Surse din interiorul instituției au dezvăluit pentru News18.ro că acest ar fi cerut o machetă de azil. În trecut s-a mai încercat închiderea acestui spital și privatizarea lui. Desigur nimic nu s-ar putea face fără aprobarea primarului Grigore Gheorghe, care-l apără suspect de mult, deși mai multe persoane i-au prezentat lista de ilegalități comise de manager.
Laurențiu Belușică a desființat acum ceva timp secția NOU NĂSCUȚI, deși aici se năștea cel mai mult din toată zona. Pretextul a fost că nu erau suficiente moașe în spital. Problema se putea rezolva simplu: se puteau trimite câteva asistente la cursuri, ca și în alte orașe care s-au confruntat cu această situație.
În schimb, Laurențiu Belușică a ales să investească banii spitalului în cursuri pentru el și mâna lui dreaptă, cu care ar avea o relație mult prea apropiată, doctorița Rodica Ralea a, dar și pentru prietena acesteia, medicul reumatolog Florența Andrei. Cei trei au fost angrenați în cursuri pentru camera hiperbară și îngrijiri paleative, secții care nu există în spital și pentru care ar fi imposibil să se dea aprobare în condițiile date.
Mai grav decât atât, dr. Rodica și-a permis să le amenințe pe asistentele de la ginecologie că va închide definitiv secția, iar celor de la Urgențe le-ar fi sugerat că nu au un job de muncă stabil în momentul de față. Practic tot personalul este terorizat în acest moment, iar primarul Grigore Gheorghe nu face nimic să rezolve situația. Deși mai multe persoane i-au explicat cum stau lucrurile, acestea refuză să asculte și pare că orientarea lui este spre alt tip de afaceri despre care vom vorbi în alte articole.
„Așa se explica atitudinea consecventă a managerului de a falimenta spitalul prin cheltuieli nechibzuite și dezinteres maxim in eficientizarea actului medical. Exista amenințări și în rândul personalului de la ginecologie, că se va închide cu totul sectia, iar ei vor fi dați afară…,” a spus și doctor Anca Stamate, fostul director medical al spitalului, cea care a încercat să oprească valul de infracțiuni comise și este și în prezent hărțuită de managerul Laurențiu Belușică.
De precizat și faptul că directorul medical Rodica Ralea, prietena ei, medicul reumatolog Florența Andrei și desigur nelipsitul Laurențiu Belușică se pontează și în prezent cu un spor gigantic la salariu pentru că ar îngriji pacienți COVID. În realitate nu există astfel de bolnavi și de-a lungul timpului, în orașul Găești, majoritatea au fost tratați GRATIS de medicii de familie, în timp ce cei trei medici menționați au încasat sume enorme. Reamintim că Laurențiu Belușică a luat un salariu și de peste 10.000 de euro pe lună, ceea ce este halucinant, mai ales într-un spital de grad 4, în care nu se păstrează niciun caz mai serios.
De asemenea, achizițiile de milioane de euro făcute în spital din bani publici au intrat în atenția DNA. Aparatele de RMN și CT, care abia au ajuns în spital sunt mult mai scumpe decât cele din spitalele de top din București, care au specialiști pe toate domeniile. Doar aparatul CT a costat peste 700.000 de euro și doar pentru a realiza un computer tomograf pentru un singur pacient ar însemna un consum de curent enorm, cam cât consumă acum spitalul într-o lună. Momentan nu există aprobări pentru aparatură și ele nu pot fi oricum folosite.
Edilul Grigore Gherorghe ne-a răspuns totuși că nu se va privatiza spitalul și cu siguranță acest lucru nu se va întâmpla cât timp mass media și justiția veghează la aplicarea legii. De cele mai multe ori, când politicienii sau managerii încep să se creadă zei, este începutul sfârșitului.
Întrebat despre acest zvon, legat de privatizarea spitalului, tânărul consilier local, Răzvan Buță a avut și el o reacție promptă.
„Este prima dată când aud ața ceva, vreau să cred că este doar un zvon nefondat. Ar fi o greșeală de neiertat a primarului și al factorilor decidenți. În acest caz nu trebuie să conteze apartenența politică, noi găeștenii ne dorim un act medical normal și civilizat, în care pacientul să fie plasat în centrul îngrijirii medicale, îngrijire care să fie caracterizată prin siguranță, eficacitate, eficiență, respect și empatie față de problemele de sănătate ale acestora.
În calitate de consilier local al orașului Găești, mă voi opune, ca de fiecare data oricărui proiect care poate le poate leza interesul și calitatea vieții găeștenilor ăi voi fi de acord întotdeauna cu toate proiectele care aduc plus valoare orașului nostru”, a declarat Răzvan Buță pentru News18.ro