Investigații

Primarul din Găești, Grigore Gheorghe a dat pe GRATIS o parte din parcul orașului unui om de afaceri, care vrea să taie toți arborii istorici. Cetățenii sunt revoltați

Primarul din Găești Grigore Gheorghe a dat pe GRATIS o parte din parcul orașului unui om de afaceri care vrea să taie toți arborii istorici. Cetățenii sunt revoltați

Chiar dacă este an pre-electoral și în mod normal primarii încep în sfârșit să lucreze și să contruiască pentru a le arăta cetățenilor ce harnici sunt, edilul orașului Găești, Grigore Gheorghe nu mai are nicio limită. Este convins că indiferent câte lucruri interzise ar face, va rămâne primar pe viață, pentru că cetățenii îl vor vota oricum.

Mai exact, acesta a trecut la nivelul în care se crede politician ZEU și nu mai ține cont de nicio lege sau morală pentru că este sigur că va scăpa nepedepsit.

Pe lângă problemele extrem de grave care există la Spitalul Orașului Găești, unde managerul înscăunat de el, Laurențiu Belușică a încasat și peste 10.000 de euro salariu în doar o lună (DETALII AICI), acum Grigore Gheorghe a decis să distrugă și parcul, care ATENȚIE este al cetățenilor și nu proprietate privată a primarului. Ca și spitalul!

În urmă cu ceva timp, un teren pe care toată lumea îl percepea ca făcând parte din parc a fost cedat GRATIS omului de afaceri Demirel Arifovici, care deja s-a apucat de demolat, deși legea nu permite acest lucru.

Ceea ce este foarte grav este că pe acest teren trăiau arbori foarte vechi, care se aflau în aria de protecție a monumentelor istorice. În mod normal acel teren nu ar fi trebuit niciodată înstrăinat, ci conservat. Ar fi trebuit să fie o zonă superbă, destinată cetățenilor, care aveau tot dreptul să se bucure de ea.

A dat pe GRATIS primarul Griguță o bucată de teren care trebuia să fie parc al găeștenilor? Oficial DA, neoficial…

În trecut, terenul a aparținut companiei de apă, care ulterior l-a cedat Primăriei, adică locuitorilor orașului Găești și nu primarului Grigore Gheorghe, ales de cetățeni să protejeze bunurile publice.

Omul de afaceri Demirel Arifovici deține foarte multe construcții în oraș și este recunoscut pentru faptul că sponsorizează politicienii în timpul campaniilor electrorale.

Oare cum l-a convins acesta pe primarul Grigore Gheorghe să-i cedeze GRATIS un teren, care în mod normal făcea parte din parcul orașului? Precizăm că domnul Demirel nu a plătit OFICIAL niciun leu pentru acest teren extrem de valoros, care aparținea de drept locuitorilor orașului. Pretextul folosit este că primăria ar fi avut o datorie la el din trecut și pentru a fi stinsă i-a cedat această bucată de parc.

Cam cât tupeu poate avea un primar să dea o bucată din parcul cetățenilor pe GRATIS unui om de afaceri care deține deja jumătate din oraș? Și a fost oare gratis? Oficial da. Neoficial, nu știm.

Revenind la parc. Așadar în loc să reabiliteze acea gârlă din parc, focar de infecție azi, loc pe unde plimbau bărcuțe în trecut, primarul Grigore Gheorghe vinde bucăți din terenul public, ca și cum ar fi proprietatea lui.

Fostul edil, Dan Iacobuță demarase mai multe proiecte importante pentru oraș și promisese și refacerea acelei gârle oribile din mijlocul parcului. O parte dintre ele au fost asumate de Grigore Gheorghe și astăzi se laudă cu ele, deși ideile au fost ale predecesorului său, din nefericire decedat și regretat de foarte mulți găeșteni.

Cum să dai tu primar pe GRATIS un teren ISTORIC care aparține locuitorilor orașului Găești?

Însă în ceea ce privește parcul, se pare că planurile lui au fost complet altele.

Adrian Nanu, fiul proprietarei casei de lângă parc, care este declarată monument istoric și unde astăzi se află farmacia Catena ne-a dezvăluit că a încercat să scrie autorităților și mai ales să vorbească cu primarul pentru a-i explica în detaliu că nu este deloc legal să vinzi un teren situat între două construcții, considerate monumente istorice.

Demirel Arifovici a reușit și el să achiziționeze o casă monument istoric, tot de lângă parc și în mod normal nu avea voie să o demoleze pentru că legea protejează astfel de edificii. Ele trebuie conservate, așa cum se întâmplă peste tot în lume. Nu poți îngropa istoria, trebuie să profiți de ea, chiar și turistic vorbind.

Mai multe surse spun că Demirel Arifovici ar fi produs o fisură intenționată clădirii pe care nu avea voie să o demoleze, apoi și-ar fi cumpărat un articol în Cronica de Găești pentru a prezenta edificiul ca fiind pericol public și ulterior a primit aprobare de demolare.

Planurile lui sunt probabil de a ridica acolo o construcție, un business din care să scoată bani mulți. De aceea a și avut nevoie de terenul plin de arbori istorici, care trebuia să fie parc public și nicidecum proprietate privată.

Ce spune președintele PNL, Virgil Guran despre acest grav derapaj cu cedarea terenului – parc

Să dai un teren public GRATIS, care era de fapt o continuare a parcului, în loc să-l dezvolți și să-l înfrumusețezi pentru cetățenii care-ți plătesc salariul, este un tupeu fantastic și o insultă a primarului la adresa oricărui om care s-a născut sau încă locuiește în Găești.

Mai rar vezi așa tupeu, mai ales în an pre-electoral. Contactat de News18.ro, președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran a spus că el nu este de acord nici cu dezastrul de la Spitalul Găești și nici cu alte lucruri, cum este cazul parcului, dar că nu-l poate influența pe primarul Grigore Gheorghe, care este foarte încăpățânat și face numai ce vrea.

Totuși există legi și karma care niciodată nu iartă derapajele atât de grave. Și cu siguranță cetățenii orașului Găești îl vor taxa și ei pentru că de data asta a ajuns prea departe.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult