Economie

Probleme mari pentru CEC Bank! Este cea mai proastă veste. Toți cei care au conturi aici, dar și la Banca Transilvania trebuie să știe acest detaliu

Probleme mari pentru CEC Bank Este cea mai proastă veste. Toți cei care au conturi aici dar și la Banca Transilvania trebuie să știe acest detaliu

Anul 2022 a venit cu cifre uriașe pentru băncile din România, în sens pozitiv. Majoritatea au înregistrat creșteri spectaculoase în materie de profit, cea mai performantă din acest punct de vedere fiind Raiffeisen Bank. Chiar dacă austriecii se află abia pe locul 5 în topul profitabilității, dinamica este excepțională.

Cifrele au crescut cu 56%, totul la doar un an de la schimbarea CEO-ului. Problemele par să vină mai degrabă din zona CEC Bank, care deși este foarte apreciată de români și are oferte bune, ca profit nu stă chiar atât de bine.

Se află pe locul 6 ca număr de active, fiind destul de aproape din acest punct de vedere de rivalii de la ING Bank și Raiffeisen Bank, dar pe 7 ca profit, la distanță enormă de concurenții menționați.

Probleme pentru CEC Bank

Mai exact în timp ce ING Bank și Raiffeisen Bank au reușit să aibă un profit de 1,24, respectiv 1,23 miliarde lei, CEC Bank a bifat doar 424 milioane. E drept, mai mult decât în anul 2021, dar puțin comparativ cu rivalii.

Banca Transilvania se menține pe locul 1 din toate punctele de vedere. Ca profit a reușit 2,17 miliarde lei, cu mult peste CEC Bank, iar ca numă de active este tot lider autoritar. Ofertele puse la bătaie pentru clienți sunt foarte bune, dar la aceste cifre bune și-a adus aportul și partea patriotică a românilor, care au decis să sprijine afacerile românești mai mult decât pe cele ale străinilor.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate