Economie

Ai primit această factură de la ENEL, DIGI RCS RDS sau Orange? Nu o plăti. Nu este legal și apoi nu-ți vei mai putea recupera banii

Ai primit această factură de la ENEL DIGI RCS RDS sau Orange Nu o plăti. Nu este legal și apoi nu-ți vei mai putea recupera banii

ENEL, DIGI RCS RDS sau Orange sunt trei dintre cele mai mari companii din România. Acestea emit lunar milioane de facturi și nu de puține ori clienții omit să le plătească. Din acest motiv, există echipe special angajate care au rolul de a le reaminti celor care au sume restante de plată că pot rămâne fără abonamente dacă nu-și respectă obligațiile.

Profitând de această situație, hackerii au devenit extrem de inventivi și au început să trimită ei mailuri către clienți, copiate integral după cele originale. Aceștia transmit și un link și invită românii să îl acceseze si să-și achite facturile.

Cei de la DIGI, RCS RDS au emis deja un avertisment legat de această situație. Mai mulți abonați s-au plâns de o situație de acest tip și în cazul ENEL. Aici lucrurile sunt și mai sensibile pentru că reprezentanții companiei nu au mai emis facturi la gaze din noiembrie, iar asta poate crea confunzii mari.

Atenție la facturile Orange! Nu le plătiți! Nu e legal

Orange România a ajuns recent ținta numărul 1 a hackerilor și încearcă să-și avertizeze abonații legat de cum stau lucrurile în acest moment.

”Utilizatori din România primesc în ultimele zile e-mail-uri în care sunt avertizaţi despre anumite facturi Orange neplătite, indiferent dacă sunt sau nu clienţi ai companiei. În acest mesaj li se cere să acceseze un link care redirecţionează către site-uri cu conţinut fraudulos, site-uri clonă care folosesc identitatea vizuală a range, tocmai pentru a duce în eroare potenţiala victimă, care poate crede că se află pe un canal oficial de comunicare”, a transmis DNSC.

Așadar românii au toate șansele să rămână fără bani și fără datele personale, dacă vor cădea în capcana hackerilor. Cu toate acestea, tentativele de fraudă online pot fi detectate rapid, cu multă atenție, dacă oricine face o serie de verificări esențiale. În primul rând primul indiciu ar fi că e-mailul respectiv se adresează unei alte persoane, deci din start nu există facturi restante.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate