Travel

Locul secret din România care arată ca Toscana din Italia. Este Raiul pe pâmânt acolo și cazarea este extrem de ieftină. Puțini știu de exsistența aceste zone

Locul secret din România care arată ca Toscana din Italia. Este Raiul pe pâmânt acolo și cazarea este extrem de ieftină. Puțini știu de exsistența aceste zone
Foto: Dan Tautan

România este una dintre cele mai frumoase țări din lume, fără doar și poate. Din păcate, promovarea lasă de dorit, dar turiștii străini care ajung în zonele speciale din țara noastră au numai cuvinte de laudă. Așa că dacă sunteți în căutarea unei destinații în care să vă simțiți ca-n Rai, ei bine se poate și la noi.

O vacanță în aer liber poate fi o alegere perfectă, acum că vremea deja a început să fie foarte plăcută, iar temperaturile vor ajunge săptămână viitoare chiar și la 27 de grade. O variantă foarte bună de a vă petrece timpul liber este de a merge la glampinguri, în Maramureș, un tărâm de poveste.

Ce sunt glampingurile? Ei bine, un loc de campare unde modernul și confortul se regăsesc în același loc. Un sat înconjurat de munți, unde apusul e ca nicăieri altundeva, iar asta o confirmă chiar și cei care au fost acolo.

Vorbim despre satul Preluca din Maramureș unde puteți găsi toate aceste lucruri. Pare mai degrabă un loc secret pentru că sunt foarte puțini care știu de el, însă cei care ajung în această destinație vor să revină cât mai repede.

„Nu mă aşteptam să găsesc un asemenea loc aici. Zona e foarte frumoasă. Ai senzaţia că eşti în Toscana aici. Nu ştiu ce animale poţi găsi pe aici, dar sunt foarte curios să văd cum e în natură”, a dezvăluit un turist pentru Observator acum ceva timp.

Dacă vă întrebați ce găsiți acolo, ei bine, totul este perfect. În cortul amenajat aveți un pat, decoraţiuni, baie, apă caldă, adică practic condiții de hotel.

Locul din România în care te simți ca-n Rai

Pe lângă cazare însă, peisajul este cel mai deosebit, iar pentru asta și foarte mulți turiști străini aleg o astfel de zonă. De asemenea, aceștia mai au la dispoziție și un telescop pentru a se bucura de stele de pe cer.

„Ca şi facilităţi avem hamace, telescop să se poată uita lumea la stele noaptea, avem o minipisicnă. Activităţi în jur se pot face la o cascadă superbă în rezervaţia Cheile Lăpuşului”, spune Norbert Kovesdi, administrator glamping.

Și asta nu este tot. Pentru cei mai aventurieri există trasee în pădure cât se poate de tentante. „Avem şi trasee prin pădure care pot varia în funcţie de timp. Cele de 2 ore sunt de 180 de lei şi pot să includă şi un prânz haiducesc la noi. Avem şi un traseu cultural în zonă, cu multe căsuţe albastre tradiţionale”, explică Andrei Florian, administrator centru echitaţie.

Andi Moise este jurnalist cu o experiență de peste 10 ani în presă. Acesta a lucrat la ShowBlitz.ro, unde a publicat articole în special pe zona de TECH. Ulterior s-a specializat și pe alte domenii. citește mai mult
Articole recomandate