Politică

Victor Ponta revine puternic în politică! La ce partid? Poate candida chiar și la prezidențiale

Victor Ponta revine puternic în politică La ce partid Poate candida chiar și la prezidențiale

La puțin peste 40 de ani, Victor Ponta atingea apogeul în politică. Era președintele PSD, iar apoi a devenit candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Deși era mare favorit, a pierdut în turul 2 la o distanță considerabilă în fața lui Klaus Iohannis. Așa cum se întâmplă de fiecare dată în politică, partidul l-a eliminat din prim plan și Liviu Dragnea a preluat atunci șefia formațiunii.

Victor Ponta a încercat să-și construiască un nou partid, Pro România și inițial lucrurile mergeau destul de bine. La alegerile europarlamentare, rezultatele au fost satisfăcătoare, dar din păcate pentru ele, la cele parlamentare a fost dezastru. Formațiunea sa nu a intrat în Parlament, iar el a dispărut complet din politică.

În ultima perioadă a revenit în prim plan și l-a tot lăudat pe Marcel Ciolacu, semn că ar vrea să revină în PSD și să primească un loc eligibil la parlamentarele de anul viitor. Mihai Tudose și Adrian Țuțuianu au revenit și ei în tabăra social democraților.

Rămâne de văzut dacă Victor Ponta va câștiga bunăvoința lui Marcel Ciolacu. Acesta a fost un vector de imagine puternic pentru PSD, iar actualul președinte al social democraților s-ar putea teme să nu-i fie preluat partidul.

Candidează Victor Ponta din nou la prezidențiale?

Deși a spus că nu-și dorește, Victor Ponta, ajuns acum la 50 de ani, ar putea fi un candidat redutabil al PSD pentru prezidențiale. Deja a început atacul la Klaus Iohannis și PNL.

„Președintele n-a mediat, nu s-a băgat, și e profesor (…) Eu vă garantez că viitorul Guvern se va ține de cuvânt, ori domnul Iohannis s-a spălat pe mâni, a plecat la Sibiu, unde i-au cântat niște copii”o ce lume minunată”, dintr-o altă lume, dintr-un alt film decât al celor care protestau la București și i-a și încurcat cu asta. Ieri se făcea rotativa, astăzi nu se mai face Dumnezeu mai știe ce mai face”, a declarat Victor Ponta la Digi 24.

„Cred că e o idee foarte proastă (n.r. să nu se realizeze rotativa acum) și vă spun și de ce. oamenii vor să știe cu cine discută, cu domnul Ciucă dacă discută azi, discută degeaba, domnul Ciucă pleacă, oricum pleacă, într-o săptămână, două, trei. Ei vor să zică, am văzut de altfel declarația celor de la SANITAS, mai pragmatici au zis: Să vină noul Guvern și ne așezăm la masă cu noul guvern! Dar cumva, domnul Iohannis mai trebuia să facă ceva, să zică: domnule noul Guvern vă garantez că stă până la alegerile din noiembrie 2024, deci ce vorbiți cu ei acum se va întâmpla în 2024. E un tip de garanție pe care orice om vrea să îl aibă. Domnule vreau să știu și eu cu cine discut ce am de făcut.”, a adăugat politicianul.

„Cred că singurul care care poate să oprească greva este Ciolacu pentru că doar în el mai au încredere sindicaliștii, dar eu cred că după ce se rezolvă cumva și se întorc profesorii cât de cât cu un pic mai mulți bani problemele școlii românești rămân la fel de grave”, a transmis Ponta și pe rețelele de socializare.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate