Politică

S-a decis! Toate pensiile care depășesc această sumă vor fi impozitate! La cât va crește până la urmă vârsta de pensionare pentru toată lumea! Ministrul Marius Budăi a transmis oficial

S-a decis Toate pensiile care depășesc această sumă vor fi impozitate La cât va crește până la urmă vârsta de pensionare pentru toată lumea Ministrul Marius Budăi a transmis oficial

Ministrul Muncii, Marius Budai a transmis o serie de informații cu privire la calculul pensiilor și la noua vârstă de pensionare. Totul s-a decis după o serie de întâlniri cu oficialii europeni. Așadar vom avea noi reguli și nu vor mai fi clasicele excepții de la lege. În ceea ce privește pensiile speciale, încă nu s-a găsit o soluție clară.

Vârsta de pensionare va crește pentru toată lumea la 65 de ani, inclusiv cei care acum sunt încadraţi în categorii speciale. Acesta este decizia anunţată de ministrul Muncii, Marius Budăi, după discuţiile cu oficialii de la Comisia Europeană.

În plus, baza de calcul va fi raportată la întreaga perioadă de activitate. Nici măcar magistrații nu își vor mai putea alege perioada de care să se țină cont la calcularea pensiei.

Nicio pensie nu va mai fi mai mare decât salariul în plată. Personalul asimilat funcţionarilor parlamentari nu va mai beneficia de pensie specială.

Impozitarea pensiilor speciale rămâne pe agendă. Raportarea nu se va face la salariul mediu brut de 7000 de lei, ci la salariul mediu net de 4200 de lei, iar impozitul se va aplica părţii necontributive din pensie.

Miercuri, amendamentele urmează să fie aprobate de coaliţia de guvernare, iar joi vor fi depuse în Parlament.

Care sunt așadar noile reguli legate de pensii

  1. Vârsta de pensionare crește treptat la 65 de ani
  2. Baza de calcul va fi raportată la întreaga perioadă de activitate
  3. Salariul nu poate fi mai mare decât pensia
  4. Rămân fără pensie de serviciu persoanele asimilate funcţionarilor parlamentari
  5. Se impozitează pensiile care depăşesc 4200 de lei (partea necontributivă)
Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate