Politică

Klaus Iohannis făcut de râs de un primar PNL. Cum își bate joc acesta zilnic de șeful statului. Are legătură cu Ludovic Orban

Klaus Iohannis făcut de râs de un primar PNL. Cum își bate joc acesta zilnic de șeful statului. Are legătură cu Ludovic Orban

În anul 2024, Klaus Iohannis își termină mandatul de președinte al României și în mod cert își dorește să mai aibă un cuvânt de spus și în continuare în politica internă sau în cea internațională. Potrivit unor surse News18.ro, șeful statului este foarte îngrijorat de procentele mici ale PNL, care se regăsesc în toate sondajele.

În momentul de față, liberalii sunt cotați mai slab decât partidul extremist AUR, ceea ce reprezintă un adevărat dezastru. Klaus Iohannis le-a cerut cu siguranță liderilor să regleze situația critică, însă lucrurile merg foarte prost în teritoriu. Un motiv îl reprezintă unii primari PNL, care investesc fonduri consistente în imaginea personală, dar îngroapă partidul, cu scopul de a vira câteva procente spre Forța Dreptei, formațiunea lui Ludovic Orban.

În orașul Găești, județul Dâmbovița, primar este Grigore Gheorghe (cunoscut ca Griguță), bun prieten cu Ludovic Orban. Nu trebuie uitat că în trecut, Orban a fost președinte PNL Dâmbovița și a reușit să-și păstreze unele relații de aici. Acesta visează să intre în Parlament și apelează tot la vechile cunoștințe pentru a-și atinge scopul.

Înainte să plece din PNL, Ludovic Orban a spus public că liberalii nu-i datorează nimic lui Klaus Iohannis și chiar a indus ideea că știe multe despre șeful statului și că atunci când va începe să vorbească se va declanșa o adevărată furtună.

Primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe a avut și el de mai multe ori replici acide la adresa lui Klaus Iohannis, au dezvăluit surse din anturajul acestuia pentru News18.ro, ridiculizându-i practic poziția președintelui și arătând o lipsă de respect greu de înțeles.

Situație gravă la Spitalul din Găești, mult mai critică decât la Urziceni

Totul a pornit de la situația dezastruoasă de la Spitalul Găești, unde manager impus politic este Laurențiu Belușică, pensionar de lux de la Spitalul MAI Gerota. Acesta a fost obligat să plece din instituția MAI în urma unui scandal, care s-a soldat cu moartea unei asistente care avea doar 41 de ani.

Mai exact, deși nu avea competențe sau cursuri în domeniu, Laurențiu Belușică a convins-o pe femeie să accepte o intervenție chirurgicală, care să o ajute să piardă în greutate. Medicul i-a implantat un inel gastric în stomac, dar operația nu a decurs bine și asistenta a murit. Practic a fost o procedură experimentală eșuată. S-a deschis un dosar penal pentru malpraxis, care s-a soldat inițial cu neînceperea urmăririi penale.

Surse din lumea medicală au dezvăluit pentru News18.ro că mai mulți medici din Spitalul Gerota, printre care s-ar afla și Alida Moise, actualul director al instituției, ar fi acceptat să-l acopere pe Belușică, dar cu condiția ca acesta să se pensioneze pentru a se putea îngropa scandalul care începuse să capete proporții. Încă nu am aflat cine a fost anestezista/anestezistul din cazul asistentei, dar e un detaliu foarte important.

În prezent, fiul asistentei a apelat la cunoscutul avocat Adrian Cuculis și s-a reușit redeschiderea urmăririi penale, așadar Laurențiu Belușică este cercetat din nou pentru malpraxis. Acesta nu este singurul lui dosar. Sunt peste 30 de procese în care medicul este implicat și foarte multe plângeri pe numele lui, unele fiind pentru răpire minor și tentativă de omor.

De asemenea, la DNA Ploiești se află un dosar de fraudă cu fonduri europene, după ce medicul și-a însușit foarte mulți bani nelegal. Detalii AICI.

Klaus Iohannis, ridiculizat

Situația critică de la Spitalul Orășenesc, condus de Laurențiu Belușică, i-a determinat pe unii să-l tragă la răspundere pe primarul Grigore Gheorghe care a ales să-l apere pe manager cu orice preț, probabil având și el interese pecuniare. Când i s-ar fi adus la cunoștință că acest caz va ajunge inclusiv la Klaus Iohannis, primarul PNL ar fi spus că nu-l interesează pentru că nu-l comandă pe el Iohannis și că face numai ce dorește, au dezvăluite surse News18.ro.

Primarul a pornit un adevărat război împotriva persoanelor care au încercat să-i explice constructiv că este un dezastru în spital, aducându-le acuzații și chiar sugerând că toți cei care i se opun vor avea de suferit. Acesta a postat și pe pagina personală un video plin de calomnii la adresa celor care s-au implicat în rezolvarea situației dramatice din spital.

Trebuie precizat că la Găești, gărzile sunt lăsate descoperite de multe ori, în special la Pediatrie, iar oamenii se plâng că nu are cine să le consulte copiii. Laurențiu Belușică a încasat de multe ori bani pentru gărzi, fără să fie prezent în spital, fapt ce a fost adus la cunoștință instituțiilor abilitate. În plus, acesta a fost fotografiat furând curent din spital și există un dosar în desfășurare, dar lucrurile se mișcă extrem de lent.

L-am contactat inclusiv pe președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran pentru a ne spune ce fac liberalii cu situația dezastruoasă din spital, dar acesta a replicat că nu se poate înțelege cu primarul Griguță și că edilul este recalcitrant și face numai ce vrea.

Precizăm că speța Spitalului Găești este cu mult mai gravă decât cea de la Urziceni, unde la fel era un primar PNL agresiv și un manager de spital impus politic. Să sperăm că se va interveni înainte să se întâmple o tragedie de proporții.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult