Politică

Dramă cumplită pentru Gabriela Firea! Ce se va întâmpla cu ea după ce a pierdut alegeri pentru Primăria Capitalei în fața lui Nicușor Dan

Dramă cumplită pentru Gabriela Firea Ce se va întâmpla cu ea după ce a pierdut alegeri pentru Primăria Capitalei în fața lui Nicușor Dan

Visul frumos s-a terminat pentru Gabriela Firea. Aceasta a pierdut din nou alegerile pentru Primăria Capitalei în fața lui Nicușor Dan și odată cu acest eșec răsunător și influența ei în PSD scade vertiginos. O victorie pentru Marcel Ciolacu în schimb, care și-a dorit enorm ca rivala lui din partid să poată fi eliminată din lupta pentru putere.

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală târziu, iar șansele ei să se impună în fața lui Nicușor Dan au fost de la început minime, în contextul în care și Sebastian Burduja și Cristian Popescu Piedone au ales să candideze, divizând mult voturile.

Totuși nimeni nu se aștepta ca Gabriela Firea să piardă la o distanță de 20 de procente. Este o lovitură puternică în orgoliul ei și totodată o lecție pentru toți politicienii, care cred că televiziunile de știri pot influența masiv votul cetățenilor. Încă o dată s-a dovedit că puterea s-a mutat în mediul online.

Ce se va întâmpla cu Gabriela Firea

Gabriela Firea va fi trimisă în Parlamentul European, ceea ce nu sună deloc rău, însă pentru orgoliul ei este o dramă cumplită. În general, eurodeputații își pierd influența în partid, iar ea visa ca în următorii ani să ajungă la conducerea PSD și chiar să candideze la alegerile prezidențiale.

Planul lui Marcel Ciolacu a ieșit de data aceasta și a scăpat de un pilon important în lupta pentru supremație.

„În primul rând am confirmat faptul că cele două partide au majoritatea, iar Guvernul pe care îl conduc este legitim. În al doilea rând, acceptăm votul bucureștenilor. Dar PSD are cele mai multe voturi din istorie, deci putem spune că PSD a câștigat alegerile. Cred că doamna Firea a avut o campanie corectă, dacă bucureștenii au hotărât să dea o nouă șansă lui Nicușor Dan, înseamnă că ei au dreptate.

E foarte greu să fie un scor mai mare pentru ca Alianța Dreapta Unită să aibă un scor prea mare în Consiliul General. Nu am nimic să îmi reproșez. Nu poți să câștigi tot. Dacă se menține scorul de la Primăria Capitalei, Gabriela Firea cu siguranță merge în Parlamentul European”, a fost declarația lui Marcel Ciolacu pentru Antena 3, la scurt timp după închiderea urnelor.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate