Politică

Alexandru Rafila dat afară de la Ministerul Sănătății? Ce i se reproșează intens. Românii nu știu adevărul

Alexandru Rafila dat afară de la Ministerul Sănătății Ce i se reproșează intens. Românii nu știu adevărul

Alexandru Rafila era la un moment dat numele din PSD care se situa cel mai bine în sondaje. Așa că imediat a apărut și visul prezidențial, dar și precauția ministrului de a face lucruri concrete și de impact în instituția pe care o conduce. Acum se pune problema dacă el va fi sau nu înlocuit la rotativa de la sfârșitul acestui an, când Marcel Ciolacu va deveni premier.

Alexandru Rafila era foarte comunicativ cu presa și extrem de atent cu toate solicitările care veneau de la cetățeni. Asta până când să ajungă ministrul Sănătății. De atunci acesta evită să răspundă întrebărilor jurnaliștilor de teamă să nu-și păteze cumva imaginea, care arăta foarte bine în pandemie.

Totuși sunt multe nemulțumiri legate de ceea ce se întâmplă la Ministerul Sănătății. Alexandru Rafila nu-și asumă nimic, iar o problemă mare o reprezintă AFACEREA COVID. Deși OMS a declarat închisă pandemia, în România sunt foarte multe spitale care au secții deschise, deși sunt zero bolnavi. Medicii care se pontează la COVID primesc sume enorme de bani fără să facă nimic.

Afacerea COVID continuă fără ca Alexandru Rafila să facă ceva

Asta se întâmplă și la spitalul orășenesc Găești unde managerul Laurențiu Belușică a încasat și peste 10.000 de euro salariu într-o lună datorită afacerii COVID. El de profesie este chirurg și nu are competență să trateze COVID. Oricum nu există niciun pacient în spital, dar banii îi încasează el. Alături de el mai primesc salarii nemeritate și Rodica Ralea, directorul medical și prietena acesteia, de profesie medic reumatolog, Andrei Florența. Așadar niciun infecționist. Asta în timp ce Guvernul a elaborat ordonanța austerității.

Întrebat la Oradea de jurnaliști dacă va fi demis, Alexandru Rafila a dat un răspuns evaziv.

”Nu am informaţii în acest sens şi o să vedem, nu are niciun rost să facem niciun fel de speculaţii legate de componenţa guvernului, până când negocierile politice se termină, nu am niciun fel de îngrijorare sau de stres. E normal ca atunci când apare un nou guvern, acesta să aibă o componenţă stabilită conform unei înţelegeri politice şi sunt convins că această înţelegere politică se va încheia până la sfârşitul acestei luni şi lucrurile vor intra cât mai rapid în echilibru şi nu va exista niciun fel de stare de provizorat”, a declarat Rafila.

”Eu sunt un om responsabil. Singurul lucru pe care mi-l doresc este ca aceste proiecte pe care le-am început, să continue şi, mai ales, să se realizeze. Nu are importanţă cine este la Ministerul Sănătăţii, dar nu trebuie să avem o abordare în care de fiecare dată când vine un nou ministru, proiectele se blochează sau se încep alte proiecte decât cele care trebuiau să continue. Noi avem o responsabilitate pentru cetăţeni, pentru pacienţi, ei nu au opţiuni politice, au nevoi de servicii de sănătate şi noi trebuie să facem în aşa fel încât aceste lucruri să se şi întâmple”, a mai completat ministrul.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate