Politică

Adio Marcel Ciolacu! Își dă demisia premierul? Gafa imensă care-i poate încheia cariera. Afectează milioane de români

Adio Marcel Ciolacu Își dă demisia premierul Gafa imensă care-i poate încheia cariera. Afectează milioane de români

Marcel Ciolacu și-a început în forță mandatul de premier și vrea să impună un document cu o serie de măsuri fiscale, care a supărat teribil mediul de afaceri. Impozitarea în exces a microîntreprinderilor, tăierea avantajelor fiscale pentru ONG-uri, dar și pentru industria IT-ului, eliminarea voucherelor de vacanță pentru bugetarii cu venituri de peste 10.000 de lei sunt doarte câteva dintre măsurile care au aprins spiritele.

Cel mai mare deranj l-au făcut prevederile legat de microîntreprinderi. Sunt foarte mici întreprinzători care au criticat dur modificările care ar urma să fie făcute pe această zonă și au șters pe jos mai ales cu PNL, în contextul în care astfel de idei sunt complet contra liberalismului.

În ceea ce-l privește pe Marcel Ciolacu, acesta a fost pus la zid și deja a scăzut enorm la capitolul imagine. Pe acest fond, Nicoale Ciucă face apel la calm și dialog și mai urcă PNL cu câteva procente în sondaje, în timp ce PSD ar putea avea de suferit la alegeri.

„Dialogul, consultările, atât cu mediul de afaceri, cât și cu societatea civilă, pe măsurile pe care Guvernul urmează să le ia, este foarte binevenit și chiar dacă mai zăbovim oleacă în timp este important să avem aceste discuții, inclusiv la nivel politic”, a afirmat Nicolae Ciucă, la sediul PNL.

Își dă demisia Marcel Ciolacu?

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, la Aleph News, că este dispus să își depună mandatul dacă liberalii nu sunt de acord cu măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare și cele de fiscalitate.

„Dacă nu se înțeleg aceste lucruri, eu îmi pun mandatul pe masă și ne întoarcem la români. Am și eu răbdarea mea, cum e și corect. Sunt un om foarte răbdător, foarte echilibrat… am alte defecte, e normal, sunt om, dar am și eu răbdarea mea. În joc este destinul nostru”, a spus Ciolacu.

Dacă România nu se va încadra într-un deficit bugetar de 4,4,% atunci nu va mai primi banii din PNRR și nici fonduri europene atât de necesare bugetului de stat. UE a cerut reglarea sistemului de pensii, dar judecătorii de la CCR continuă să se opună tăierii pensiilor speciale, care ar reprezenta o economie consistentă din banii statului.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult