Politică

Pică Guvernul Ciolacu? Este scandal imens între PSD și PNL. Ce decizie au luat liberalii legat de Nicolae Ciucă

Pică Guvernul Ciolacu Este scandal imens între PSD și PNL. Ce decizie au luat liberalii legat de Nicolae Ciucă

Nu mai sunt bani la bugetul de stat. Pentru a primi fondurile europene atât de necesare țării noastre și banii din PNRR, România trebuie să se încadreze într-un deficit bugetar de 4,4%, o cifră care pare imposibil de atins în contextul dat. Premierul Marcel Ciolacu și echipa lui au venit cu o serie de măsuri fiscale, prin care puneau la pământ practic clasa de mijloc și micile afaceri.

După doar 24 de ore, popularitatea lui a scăzut enorm, iar PSD a început instant să piardă puncte electorale. Astfel că imediat s-a transmis că documentul care a ajuns în presă este doar un draft și că nu s-a luat nicio decizie cu privire la măsurile care se vor lua în perioada următoare.

Marcel Ciolacu a evitat contactul cu jurnaliștii și l-a lăsat pe ministrul PNL al Finanțelor, Marcel Boloș să răspundă la întrebări. La numai o zi după ce au fost anunțate măsuri care sună mai bine pentru populație legate de angajații din sectorul bugetar, liderii PSD au început atacurile la adresa liberalilor, despre care spun că au adus România într-o situație dezastruoasă.

Sorin Grindeanu și Mihai Tudose acuză proasta guvernare a ultimilor trei premieri PNL și spun că ei au îndatorat foarte mult România și că acum practic nu mai există altă soluție decât creșterea de taxe. Totuși niciunul nu menționează proasta colectare a ANAF de la marii datornici sau faptul că OMV Petrom, companie austriacă, a fost scutită de la plata taxei de solidaritate de 1 miliard de euro și nici că pensiile speciale vor continua să existe din cauza legilor proaste elaborate de toți politicienii care s-au perindat pe la putere.

Se rupe coaliția PNL PSD?

Mihai Tudose mai spune și că liberalii vor să scape de Nicolae Ciucă după alegerile europarlamentare și că aceștia au început să-l atace pe Marcel Ciolacu pentru a crea conflicte în coaliție și a se despărți de PSD și a arucă totul pe actualul șef al PNL.

„Fantomele liberale roz cu buline. În ultimele zile asistăm la «atacuri» suburbane la adresa prim-ministrului Ciolacu. Atacuri venite din partea unor «lideri marcanţi» pnl.. Ce-i mână pe ei în luptă? Deficitul bugetar? Nu… Că’ e opera lor! Şi nu Ciolacu a împrumutat 100 miliarde € în ultimii trei ani….. Pensiile speciale? Nuuu! Că’ au avut trei prim-miniştri… şi nu preşedintele PSD este beneficiar de pensie specială, ci al lor!”, a scris Mihai Tudose, miercuri pe Facebook.

Mihai Tudose a adăugat că PNL pregăteşte un puci împotriva liderului partidului Nicolae Ciucă.

„Şi atunci oare ce i-a apucat?!? Nu cumva a început sezonul de vânătoare în PNL? Cu un scenariu în care nişte băieţi deştepţi din PNL pun pe unii mai puţin deştepţi să provoace replici de la PSD împotriva actualei conduceri PNL? Şi apoi să-şi valorifice experienţa recentă de a schimba rapid conducerea (zic unii că prin sept)….

Iar apoi, după catastrofa PNL de la europarlamentare, să vină ei, băieţii liberali deştepţi şi să-i radă şi pe cei mai puţin deştepţi şi să fie ei şefi PNL când se fac listele la Parlament… eventual Guvern…. Şi între timp să vrei să laşi impresia că-ţi pasă de ţară……. Dar… fantomele fac gălăgie până când aprinzi lumina…( cu moderaţie la consumul de energie căci aţi avut “grijă” şi de asta!)”, a conchis Tudose.

Florin Cîțu, replică acidă la adresa PSD

Singurul liberal care a dat replică este fostul premier, Florin Cîțu, cel care a și fost președinte al PNL. El a fost înlocuit de Nicoale Ciucă ulterior, după ce la rândul său acesta îi luase locul lui Ludovic Orban.

”Nu am așteptări de la bolșevici. Dar am așteptări de la conducerea PNL să apere munca și rezultatele colegilor liberali! Nu știu ce este mai grav în politica din România astăzi: miniciunile bolșevicilor despre guvernările anterioare sau lipsa de reacție a conducerii PNL la atacurile mincinoase și manipulatoare ale bolșevicilor lui Marcel Ciolacu.

TOȚI indicatorii ARATĂ foarte clar că guvernările de dreapta au fost mai bune pentru români și România.

– mai puțini secretari de stat

– mai puțini angajați la stat

– mai puține taxe și mai mici

– mai puține împrumuturi la dobânzi mai mici

– creștere economică mai mare

– inflație mai mică

– dobânzi mai mici

– PNRR, Anghel Saligny

etc.

Iar PSD, conform rapoartelor OFICIALE ale Comisiei Europene, este responsabil pentru procedura de deficit excesiv prin care trece Romania.”, scrie Florin Cîțu.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult