Politică

Adio Gabriela Firea! Pe cine ar urma să susțină PNL și PSD la Primăria Capitalei! Nicușor Dan va câștiga detașat în acest scenariu

Adio Gabriela Firea Pe cine ar urma să susțină PNL și PSD la Primăria Capitalei Nicușor Dan va câștiga detașat în acest scenariu

Chiar dacă Nicușor Dan a fost intens criticat de televiziunile de știri de-a lungul mandatului său, bucureștenii au în continuare încredere în el și ultimul sondaj îl arată pe el drept mare câștigător al alegerilor locale, care vor avea loc în câteva luni. PNL a anunțat deja că nu-l va mai susține pe actualul edil, însă lupta pentru locul de candidat este foarte intensă.

Gabriela Firea are și ea mari șanse să revină pe scaunul de primar al Capitalei și în momentul de față ar fi cel mai de temut adversar al lui Nicușor Dan. Aceasta este dorită, conform ultimului sondaj CURS, de 33% dintre cetățeni, însă cei care nu o vor înapoi în funcția pierdută acum patru ani sunt chiar colegii ei de la PSD.

Potrivit surselor News18.ro, Marcel Ciolacu și apropiații lui ar dori să susțină un alt nume și asta pentru că revenirea Gabrielei Firea în fruntea Capitalei i-ar da foarte multă forță și în viitor ar putea prelua partidul.

Așa că Dan Ostahie, fondatorul Altex este varianta pentru care se face cel mai mult lobby. Acesta ar fi un candidat independent susținut atât de PSD, cât și de PNL. O variantă minunată pentru Nicușor Dan, care ar câștiga ușor Capitala.

Nicușor Dan ar câștiga ușor Primăria Capitalei cu Dan Ostahie candidat

Dan Ostahie nu este foarte cunoscut publicului larg, însă cu siguranță cei de la CanCan ar putea scoate de la naftalină câteva filmulețe care i-ar distruge imaginea milionarului. Deja în Gândul a apărut un articol în care acesta este descris ca „dandyul milionar Dan Ostahie, cunoscut, mai degrabă, pentru apetenta față de party-urile cu domnișoare și prafuri de calitate”.

De cealaltă parte și Sebastian Burduja se luptă pentru candidatură, însă acesta ar avea șanse la scaunul de edil doar dacă ar fi susținut și de PSD și de PNL. Un candidat social democrat ca Gabriela Firea plus Nicușor Dan i-ar lua multe procente din intenția de vot.

În prezent, deși părea de neconceput, varianta Dan Ostahie începe să fie tot mai agreată și în PNL, au dezvăluit surse pentru News18.ro. Pentru Marcel Ciolacu ar fi scenariul perfect pentru că ar scăpa de Gabriela Firea, însă dacă pierde Capitala, ar putea suferi din nou și un asalt din partea adversarilor i-ar putea fi fatal, mai ales dacă rezultatele la parlamentare și europarlamentare nu vor fi spectaculoase.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult