Politică

Final de drum pentru Mircea Geoană! Cine va fi candidatul PSD la prezidențiale? Va fi susținut inclusiv de Klaus Iohannis și PNL. Nume complet neașteptat

Final de drum pentru Mircea Geoană Cine va fi candidatul PSD la prezidențiale Va fi susținut inclusiv de Klaus Iohannis și PNL. Nume complet neașteptat

Mircea Geoană stă destul de bine în preferințele electoratului atunci când vine vorba de alegerile prezidențiale. Actualul secretar general al NATO se bucură de o imagine foarte bună și și-a manifestat deja dorința de a candida. Acesta a dezvăluit că cei din PSD, inclusiv Marcel Ciolacu i-ar fi cerut să facă acest pas.

Președintele PSD a ironizat declarațiile făcute de Mircea Geoană și neagă orice discuție pe acest subiect. Vasile Dîncu a intervenit și el în ecuație și a transmis că doar în urmă cu trei ani s-a vorbit despre asta, dar nimic concret practic.

„După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană, am plecat și am sunat-o pe doamna Șoșoacă și i-am propus să fie premier. Eu sunt președintele PSD. Nu știu dacă voi fi candidat sau nu la funcția de Președinte. În acest moment nici măcar nu m-am gândit să fiu candidat. Ce vă pot spune cu certitudine, cu inimă de PSD-ist de această dată, de membru fondator de 30 și de ani, niciodată PSD și eu personal nu că n-am să propun, nici n-o să-mi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD”, a afirmat Marcel Ciolacu, după participarea la sesiunea ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România.

Această declarație înseamnă final de drum pentru Mircea Geoana, care în mod cert nu va avea susținerea PSD în alegeri. Lupta pentru candidaturi este puternică. Nicolae Ciucă vrea și el la Cotroceni, dar și prietenul său, premierul Marcel Ciolacu.

Dana Budeanu susține că știe cine va fi președintele României

Dana Budeanu a intrat și ea din nou pe zona politică și deja și-a ales favoritul. După ce a susținut-o frenetic pe Gabriela Firea la Primăria Capitalei și a pierdut, acum ea este convinsă că Marcel Ciolacu va fi președinte.

Mircea Geoană ar putea intra în luptă ca independent, însă fără susținerea unui partid, va avea șanse mici de reușită.

„Președintele României e Ciolacu, e singurul care va ieși azi, înțelegi? Unde mergem? În turul doi cu șapte candidați? Vin toți? Nu există, se va merge cu un singur candidat. Azi președintele țării e Marcel Ciolacu, că n-are altcineva. Ciucă nu e susținut nici de Iohannis. El nu e susținut de nimeni, nici în PNL.

Nu are nicio legătură susținerea, personal părerea mea e că Iohannis nu îl susține pe Ciucă. Iohannis l-a numit prim ministru pe Ciolacu, eu am dovadă că îl susține pe Ciolacu. Nu există să nu fie ascultat președintele. De ce ar mai conta susținerea lui Iohannis sau nu? Contează că el încă e ascultat în PNL. Dacă tu îi răspunzi lui Iohannis la telefon, contează pe cine susține Iohannis, nu? E logic”, a declarat Dana Budeanu, în exclusivitate, la România TV.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult