News

TOP apartamente și garsoniere pe care să NU le cumperi niciodată. Poți fi păcălit foarte ușor de vânzător dacă nu ești atent la acest detalii

TOP apartamente și garsoniere pe care să NU le cumperi niciodată. Poți fi păcălit foarte ușor de vânzător dacă nu ești atent la acest detalii
Sursa: pixabay

Ai grijă dacă vrei să cumperi un apartament sau o garsonieră, pentru că sunt anumite detalii care pot face diferența. Mulți cumpărători au ajuns să fie păcăliți.

Când cumperi un apartament e bine să nu fii atent doar la interiorul lui sau la scara de bloc. Sunt niște criterii de care trebuie să ții cont neapărat.

Bogdan Dinu, specialist în educație financiară, a explicat ce trebuie să știm înainte de a face o astfel de achiziție. Astfel, nu cumpara niciodată apartamente sau garsoniere în blocuri mult prea vechi.

După marele cutremur din 1977, standardul după care au fost construite blocurile s-a schimbat. Astfel, sunt recomandate apartamentele în blocuri doar după acest an.

Evită, deci, blocurile construite înainte de anul 1977, când cumperi un apartament sau o garsonieră. Nu contează cât de bine arată construcția, pentru că alte detalii nu tocmai vizibile pot face diferența.

„Dacă mergem pe un apartament într-un bloc vechi, ar trebui să ne uităm la anul de construcție, dacă este într-o zonă seismică, cum este în București, de exemplu, unde ar trebui să fie după anul 1979, pentru că deși cutremurul a fost în 1977, normativul P100 de proiectare seismică, construcție din beton armat, a fost modificat și pus în vigoare abia în 1979, deci ne interesează foarte tare să fie după acest an.

Standardul după care s-au construit blocurile după cutremur s-a modificat în 1979, atunci a apărut standardul. Și atunci ar trebui să cumpărăm în blocuri care s-au construit după acel an”, a explicat Bogdan Dinu la Antena 3 CNN.

Ce trebuie să știi dacă vrei să cumperi apartament sau garsonieră într-un bloc nou

Dacă vorbim de blocuri noi, nu cumpăra apartamente sau garsoniere care nu au actele complete. Totodată, fii atent la detaliile legate de teren.

Nu puține au fost cazurile în care au existat cereri de retrocedare. Astfel, cel mai bine te consulți cu un notar când vine vorba de o astfel de achiziție.

„În cazul în care cumpărăm de la un dezvoltator care acum construiește, ne interesează ca acel dezvoltator să aibă toate actele în regulă, și să fie solvabil. Să aibă actele în regulă și pe teren, să nu ne trezim că există cerere de retrocedare, dar și autorizația de construire”, a mai explicat specialistul.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate