News

Suplimentul care scoate vitaminele din corp. Face ravagii în organism pe termen lung. Mulți români îl înghit fără să știe la ce se expun

Suplimentul care scoate vitaminele din corp. Face ravagii în organism pe termen lung. Mulți români îl înghit fără să știe la ce se expun

Un supliment anume face ravagii în corpul omenesc. Medicii au scos la iveală că acesta scoate toate vitaminele din corp. Sunt mulți români care apelează la ele.

Medicii au scos la iveală că un supliment anume face ravagii în corpul omenesc. Este vorba despre laxative, pastile pe care mulți români care au probleme de tranzit intestinal le iau de a farmacie. Ceea ce nu știu ei este că laxativele tratează efectele problemei, nu și cauza.

Specialiștii din domeniu spun că laxativele ne ajută pe moment, însă nu este bine să facem exces de ele deoarece dăunează organismului, eliminând vitaminele și mineralele din corp.

Mai multe studii au fost efectuate în acest sens, iar unele dintre ele arată că laxativele absorb din corp calciul și vitamina D, acestea două fiind foarte importante pentru sănătatea oaselor și a dinților. Dacă nivelul acestor minerale și vitamine este scăzut, atunci riscul pentru a face osteopenie și osteoporoză crește.

Un alt efect negativ al laxativelor este eliminarea apei din corp, motiv pentru care, administrate pentru o perioadă lungă de timp putem avea probleme în ceea ce privește circulația sângelui către inimă, creier și ficat.

Laxativele sunt menite să ne ajute la tranzitul intestinal, însă dacă le luăm pentru o perioadă mai lungă de timp, atunci ele pot duce a slăbirea mușchilor intestinali și, implicit, la o mai proastă funcționare a acestora. Din acest motiv, după întreruperea administrării laxativelor, constipație revine sau, în cel mai rău caz, poate fi mai rea.

Medicii mai spun că laxativele folosite pe termen lung pot determina și balonare, crampe abdominale, flatulență, sindromul de intestin iritabil, insuficiență renală, deshidratare, colorație maronie a mucoasei peretelui colonic, ce poate duce la cancer de colon.

Suplimentul care scoate vitaminele din corp poate fi înlocuit cu remedii naturale

Specialiștii din domeniu au venit cu mai multe recomandări în ceea ce privește constipația, pentru a-i determina pe oameni să nu mai apeleze imediat la laxative, suplimentele care scot vitaminele din corp.

Astfel, ei spun că există remedii naturale pentru această problemă precum prunele proaspete sau uscate, sfecla roșie, sucul de mere sau de portocale, uleiul de măsline amestecat cu zeamă de lămâie, kiwi, struguri, mere, smochine, fructe de pădure, mazăre, fasole, anghinare și cafea fără zahăr.

Consumul de apă și alimentele bogate în fibre reprezintă un alt ajutor în ceea ce privește constipația și nu ar trebui uitate nici ceaiurile, cele de mușețel, cele de senna cu fenicul și chimen, cel de pătrunjel, cel de ghimbir cu lămâie, cel de mentă, cel de păpădie, cel de nalbă mare și cel din rădăcină de lemn dulce.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate