News

Nu arunca niciodată pliculețele de ceai! Cinci lucruri pe care poți să le faci cu ele. Sunt uimitoare

Nu arunca niciodată pliculețele de ceai Cinci lucruri pe care poți să le faci cu ele. Sunt uimitoare
03 feb. / 21:51

Ceaiul este o băuturi extrem de sănătoasă, dar și delicioasă, în funcție de plantele pe care le alegem pentru a-l prepara. Dacă optăm însă pentru un ceai din comerț, la pliculețe, ar fi bine să știm câteva lucruri interesante.

Obișnuiești să arunci pliculețele de ceai după ce ai savurat ceașca? Mai bine te gândești de două ori înainte pentru că riști să pierzi niște beneficii uimitoare.

Pliculețele de ceai nu doar că sunt un aliat în înfrumusețarea corporală, dar sunt de mare ajutor și când vine vorba de treburile casnice.

În primul rând, poți să folosești pliculețele de ceai pentru a-ți hidrata tenul și pentru a calma iritațiile de pe ten. Pliculețele se lasă să se răcească la temperatura camerei, iar mai apoi se aplică pe față în zonele cu pricina. Efectul e unul miraculos și de asemenea, natural.

Pliculețele de ceai le mai poți utiliza și pentru a-ți calma ochii obosiți după o zi de muncă, sau după stat prea mult la calculator. Acestea se pun la rece, de preferat în frigider, după ce au fost folosite, iar mai apoi se pun pe ploaie pentru a-ți răcori puțin ochii.

Și părul tău poate fi mai sănătos și strălucitor cu ajutorul pliculețelor de ceai, în special dacă vorbim de ceai negru sau verde. Refolosește-le, fă infuzie, pune-o apoi într-un lighean și stai cu părul acolo timp de 10 minute la înmuiat, iar mai apoi urmează-ți ritualul normal de spălare.

Vei observa că după ce părul tău va fi uscat, va fi mult mai strălucitor și va avea un aspect mult mai îngrijit. Pliculețele de ceai sunt de mare ajutor și atunci când te confrunți cu arsuri solare. Le pui în frigider, apoi le adaugi pe zonele afectate și vei ajunge să simți rapid cum își fac efectul.

Cum te ajută pliculețele de ceai la curățenie

Și la curățenie poți conta pe pliculețele de ceai. Acestea te pot ajuta să cureți grăsimea arsă de pe tigaie și de asemenea, te caută șase scapi și de praf.

Pentru a elimina petele de pe veselă, tigaie, sau oală, pune câteva pliculețe de ceai folosite în tigaia cu grăsime arsă, toarnă apă fierbinte și așteaptă să se înmoaie.

Efectul? Taninurile din ceai vor înmuia grăsimea, iar apoi aceasta se va curăța foarte ușor cu buretele. Pentru mobilă, poți să storci bine pliculețele de ceai și să lustruiești fie biblioteca, fie biroul.

Acest truc este recomandat însă doar atunci când vorbim de mobilă de lemn. Vei vedea cum aceasta își va recăpăta strălucirea extrem de repede. Pliculețele de ceai e mai ajută să scapi și de mirosurile neplăcute din frigider, așa că nu ezita să le pui și acolo, în loc să le arunci.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate