News

Atenție șoferi! Nu mai plătiți această taxă! Va fi suspendată de la 1 iunie. Chiar Sorin Grindeanu a făcut anunțul

Atenție șoferi Nu mai plătiți această taxă Va fi suspendată de la 1 iunie. Chiar Sorin Grindeanu a făcut anunțul
Sursă: Pixabay

Noi informații pentru șoferii din România. Ei nu vor mai trebui să plătească această taxă, după cum spune chiar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, marți, că taxa de trecere pentru podul de la Fetești va fi suspendată începând cu 1 iunie. Suspendarea ar urma să dureze până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste brațul Borcea.

Decizia finală privind suspendarea va fi luată de Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care urmează să se întrunească în zilele următoare.

„Probabil că în zilele următoare va exista Consiliul de Administraţie al CNAIR, fiindcă ăsta e mersul normal. Eu am transmis public şi mergem pe această linie. Aşa cum am spus, în zilele următoare vom avea acest Consiliu de Administraţie, iar ca termen în mod sigur de la 1 iunie se va intra pe suspendarea acestei taxe. Acea precizare care a venit la o zi după anunţul meu a fost o precizare prin care se dorea sublinierea faptului că nu de atunci se aplică, ci urmare a acestui Consiliu de Administraţie şi a acestei decizii care va exista în perioada următoare”, a explicat Sorin Grindeanu.

Taxa va fi suspendată de la 1 iunie 2023

Ministrul Transporturilor a mai spus că această taxă nu va mai fi plătită de către șoferi de la începutul lunii iunie.

„Din ce mi-au spus colegii de la CNAIR, un termen realist ca să fie toate lucrurile în regulă e 1 iunie. Eu sper să fie cât mai scurtă această perioadă, iar cei care au în lucru reabilitarea podului, vorbim de braţul Borcea, să termine cât mai repede.

Dar de unde a plecat această dorinţă? De la faptul că în această perioadă, atâta timp cât este în lucru podul, mi se pare un pic absurd să ceri taxe suplimentare pentru traversarea podului, mai ales într-o perioadă în care va trebui să şi aştepţi la cozi ca să plăteşti acea taxă. De aici a plecat această intenţie, atâta timp cât vorbim de un pod în lucru, cred că abordarea anunţată de mine săptămâna trecută ar fi cea corectă, dar nu vreau să influenţez decizia Consiliului de Administraţie”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate