News

Se dau câte 2.600 lei de persoană, de la stat, pentru a merge în vacanță timp de 16 zile! Trebuie completată această cerere și în plus îndeplinite câteva condiții

Se dau câte 2.600 lei de persoană de la stat pentru a merge în vacanță timp de 16 zile Trebuie completată această cerere și în plus îndeplinite câteva condiții
Photo by Link Hoang on Unsplash

Anul 2023 este unul foarte bogat în tot felul de ajutoare, semn că se apropie alegerile. De data aceasta, cei vizați sunt pensionarii, care se vor putea bucura de o vacanță de recuperare, timp de 16 zile, în stațiunile balneare. Unii vor trebui să plătească jumătate din tichet, în timp ce alții vor primi gratuitate.

Sunt peste 120.000 de pensionari români, care vor putea beneficia de bilete pentru tratamente balnear în acest an, cu multe peste numărul de anul trecut. Așadar un număr mare dintre cei retrași din activitate se vor putea bucura de o bine meritată vacanță.

Biletele de tratament pentru pensionari sunt în serii de câte 16 zile dintre caree 12 zile sunt dedicate curei de însănătoșire sau ameliorare medicală. În ceea ce priveşte costul lor, o parte din bilete se acordă gratuit, iar majoritatea pensionarilor nu le plătesc la preţ întreg, ci beneficiază de un ajutor de la stat, astfel că ei mai achită 50% din valoarea tichetului.

Cine poate beneficia de gratuitate totală la biletele de vacanță

„Anul acesta, avem aprobată o suma de 300 de milioane de lei cu aceasta destinatie, reprezentand aproape 115 mii de bilete la nivel nationlal. Inca din luna martie am inceput deja sa avem aceste bilete cu societatile de tratament balnear, astfel incat acum am reusit sa incheiem si celelte licitatii cu operatori privati care au partipciat.

Incercam sa mai punem la dispozitia pensionarilor inca 55 de mii de bilete de tratament cu plecarea incepand de luni, 22 mai. Sejurul este de 16 zile, cuprinde cazare, masa, tratamenul pe care il fac… Aceste bilete sunt o forma de protectie acordata de Guvern pensionarilor pentru ca ca ei platesc 50% din valoarea pensiei diferentapana la pretul real. Valoarea este de 2600 lei diferenta este suportata din bugetul asigurarilor nationale de stat”, a spus Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii la România TV.

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Cei interesați trebuie să completeze cererea de mai jos.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate