News

Se dau 1.400 de lei de la stat! Ce condiție simplă trebuie să îndepliniți. Banii vor fi virați până în luna septembrie

Se dau 1.400 de lei de la stat Ce condiție simplă trebuie să îndepliniți. Banii vor fi virați până în luna septembrie

Se dau bani de la stat pentru români. Vorbim despre suma de 1.400 de lei, care ar urma să fie încasată de numeroase persoane în perioada următoare.

Statul român oferă românilor vulnerabili un sprijin de 1.400 de lei. Acești bani pot fi folosiți pentru compensarea facturilor la energie și de asemenea, sunt valabili până la finalul anului, deci până la data de 31 decembrie.

Banii sunt dați în două tranșe. Prima a venit deja în luna februarie 2023, iar cea de a doua urmează să vină în luna septembrie 2023 și este valabilă pentru perioada 01.07.2023 – 31.12.2023.

Cine primește deci încă 700 de le de la stat de la toamnă? Avem patru categorii de persoane vulnerabile în România, în funcție de veniturile încasate.

Primii beneficiari de pe listă sunt pensionarii sistemului public de pensii. Aceștia trebuie însă să respecte anumite criterii pentru a beneficia de acest ajutor de la stat.

Cine primește 1.400 de lei de la statul român în 2023

Conform actului normativ privind sprijinul financiar pentru compensarea facturilor la energie, pensionarii trebuie să aibă vârsta egală sau mai mare de 60 de ani. De asemenea, aceștia mai trebuie să aibă venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

De acest ajutor de la stat mai beneficiază și pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă şi ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Printre beneficiari se numără și persoanele, atât copii cât şi adulţi,  încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

De asemenea, familie beneficiare de alocaţie de susţinere a familiei primesc și ei sprijinul financiar de 1.400 de lei pentru compensarea facturilor la energie. În aceeași categorie intră și familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la venit minim garantat, după cum se arată în actul normativ.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate