News

Riscă România un cutremur mare, după cel de 5,7 pe scara Richter de zilele trecute? Raed Arafat a spus adevărul crunt

Riscă România un cutremur mare după cel de 57 pe scara Richter de zilele trecute Raed Arafat a spus adevărul crunt

Mai multe cutremure au avut loc în ultimele zile în România. Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre cele întâmplate, precizând dacă suntem sau nu în pericol.

După cutremurul de 5,7 grade pe scara Richter, șeful DSU a precizat că România nu este pregătită pentru un seism mai mare de 7 grade. Raed Arafat spune că MAI a activat o celulă de criză și că angajații au fost trimiși pe teren să verifice.

”Efectele au fost în 19 localităţi din cinci judeţe: Gorj, Dolj, Hunedoara, Mehedinţi şi Vâlcea. Vorbim despre efecte care nu au făcut să avem victime sau să avem decedaţi sau să avem răniţi grav. În judeţul Gorj sunt elemente de construcţie la 43 de imobile din care 19 case de locuit, 14 blocuri, două biserici şi un spaţiu comercial şi un obiectiv economic, un complex, care au avut fisuri sau desprinderi de anumite elemente de construcţie din exterior.

Am avut în judeţul Dolj doar la sediul Poliţiei de Frontieră, de pe acoperiş, unde au căzut elemente de construcţie, iar în judeţul Hunedoara, în localitatea Deva, două instituţii, Inspectoratul Şcolar şi clădirea ANAF, precum şi o casă particulară, care au prezentat fisuri”, spune șeful DSU.

Raed Arafat spune că avem mari probleme pe partea de prevenire

Șeful DSU a mai precizat că România continuă să aibă mari probleme în ceea ce privește partea de prevenire.

”Dacă vorbim de partea de prevenire şi de restul, atunci avem mari probleme încă. Sunt proiecte de prevenire şi de consolidare de clădiri, acum a pornit un proiect pe PNRR, dar la acest moment, până nu vedem clădirile consolidate, România reprezintă un risc mare pe linia cutremurului”, a declarat Raed Arafat pentru Antena 3 CNN.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate