News

Procurorii DNA mai fac o victimă importantă! Pe cine au trimis în judecată

Procurorii DNA mai fac o victimă importantă Pe cine au trimis în judecată

În ultima perioadă, procurorii DNA au devenit extrem de activi. Începând cu 30 martie, direcția are un nou procuror șef, Marius Voineag, ales pe o perioadă de trei ani și se simte. Instituția a început să se miște tot mai mult, după ce sub mandatul lui Crin Bologa părea inertă.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unei inculpate, administrator al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada martie – aprilie 2023, inculpata ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma totală de 22.200 euro, în schimbul căreia i-ar fi promis acesteia că își va exercita influența pe care ar fi lăsat să se înțeleagă că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea unor servicii teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări și că îi va determina pe aceștia să emită într-un termen scurt avize de angajare pentru 60 cetățeni străini (care nu aveau cetăţenia română, cetăţenia unui alt stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European ori cetăţenia Confederaţiei Elveţiene).

În contextul menționat mai sus, la data de 04 aprilie 2023, inculpata ar fi primit o parte din suma pretinsă, respectiv 16.000 euro și 10.000 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate