News

Nu mai bea cafeaua din fața ta dacă a trecut acest interval de timp de la preparare! Iată ce rău îți poate provoca

Nu mai bea cafeaua din fața ta dacă a trecut acest interval de timp de la preparare Iată ce rău îți poate provoca
09 feb. / 09:24

Fără cafea poate ne este dificil să începem o nouă zi de muncă. Pe lângă gustul și aroma ei deosebită, cafeaua ne dă și energia de care avem nevoie. 

Nu de puține ori se întâmplă poate să își prepari cafeaua de dimineață și să o iei cu tine la muncă, ori în mașină. Totuși, este acest obicei sănătos? Ce se întâmplă, de fapt, cu cafeaua după preparare și ce trebuie să știm?

Studiile nu au demonstrat până acum cât de mult rezistă cafeaua, fie ea boabe, fie măcinată. Până acum, specialiștii au spus că boabele de cafea pot rezista maxim trei săptămâni de când pachetul a fost desfăcut, iar cafeaua râșniță mai puțin de atât.

Ce facem însă dacă am preparat deja cafeaua și vrem să o savurăm? Mulți spun că aceasta trebuie consumată în maxim 30 de minute după ce a fost preparată, în special când vine vorba de o cafea cu lapte.

Realitatea însă, ar fi cu totul alta. Specialiștii spun că putem să consumăm o cafea chiar și la 12 ore după ce a fost preparată. Timpul diferă însă în funcție de cafeaua aleasă.

Cafeaua pe care trebuie să o bei în maxim 30 de minute

Spre exemplu, cafeaua neagră la filtru, fără lapte poate fi consumat până la 12 ore de la preparare. Același lucru este valabil și la cafeaua la presă franceză.

De cealaltă parte, cafeaua la ibric cu gheață trebuie consumată în șase ore, la fel ca și cea infuzată la rece. Tot în 6 ore trebuie să consumăm și cafeaua la presă franceză, cu lapte.

Dacă optezi însă pentru o cafea cu lapte sau creamer, atunci asigură-te că o bei în maxim două ore de la preparare. De cealaltă parte, o cafea neagră la filtru, cu lapte, care este expusă la aer trebuie băută în maxim 30 de minute.

Toate aceste sfaturi sunt valabile în cazul în care nu vrem să ne expunem la vreun pericol. Dacă ar fi să ne gândim la gust însă, ar fi bine să bem cafeaua fierbinte, la scurt timp după preparare, pentru că ulterior, aroma ei se va diminua considerabil.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate