News

De ce este bine să adaugi lapte în cafeaua de dimineață. Efectul neștiut descoperit de specialiști

De ce este bine să adaugi lapte în cafeaua de dimineață. Efectul neștiut descoperit de specialiști
Photo by Fahmi Fakhrudin on Unsplash
04 feb. / 19:15

Cafeaua este una dintre băuturile apreciate în fiecare colț al lumii. Are nenumărate beneficii pentru organism, este delicioasă, ca să nu mai vorbim de energia pe care ne-o oferă întreaga zi.

Pentru unii, băutul cafelei a devenit și un tabiet, așa că o dimineață nu poate să fie una perfectă fără o ceașcă de cafea fierbinte. Tu cum îți bei cafeaua? Neagră sau cu lapte?

Ar fi bine să știi o descoperire interesantă făcută de specialiști care vizează direct cafeaua cu lapte. Cercetătorii au aflat că amestecul dintre proteinele din lapte și antioxidanții pe care îi conține cafeaua au un neașteptat asupra organismului.

Ce se întâmplă, de fapt? Cele două ingrediente ajută celulele imunitare să fie de două ori mai eficiente în combaterea inflamaţiilor și a microbilor.

Cu alte cuvinte, în momentul în care un virus ajunge în organism, sistemul nostru imunitar reacţionează prin desfăşurarea de celule albe din sânge şi substanţe chimice pentru a ne proteja.

Pentru că boabele de cafea sunt bogate în polifenoli, antioxidanti naturali benefici pentru organismul uman care, în momentul în care ajung să fie combinați cu proteinele din lapte, ajută la fortificarea sistemului imunitar și la reducerea inflamațiilor, notează specialiștii.

„Este interesant că am observat acum efectul antiinflamator în experimentele cu celule. Si, evident, acest lucru nu a facut decât să ne facă mai interesați să înțelegem mai în detaliu aceste efecte asupra sănătății.

Așadar, următorul pas va fi să studiem efectele pe animale.”, a declarat Andrew Williams, profesor asociat la departamentul de științe veterinare si animale.

Ce spun specialiștii despre cafeaua cu lapte și beneficiile ei

La rândul său, profesorul Marianne Nissen Lund, de la departamentul de stiința alimentației, a tras și el câteva concluzii în urma studiului.

Se pare că laptele și cafea interacționează foarte repede și oferă un răspuns rapid organismului.

„Ambele au fost analizate în cadrul studiului. Rezultatul nostru demonstreaza ca reactia dintre polifenoli și proteine are loc și în unele dintre bauturile de cafea cu lapte pe care le-am studiat.

De fapt, reacția are loc atât de repede încât a fost dificil de evitat în oricare dintre alimentele pe care le-am studiat până acum”, a spus specialistul, conform presei străine.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate