News

METEO. Vremea o ia razna! Grindina va face ravagii in aceste zone. La cat vor ajunge si temperaturile

METEO. Vremea o ia razna Grindina va face ravagii in aceste zone. La cat vor ajunge si temperaturile
Image by Joe from Pixabay

METEO. Vremea se schimbă total în weekend, avertizează meteorologii de la ANM. Avem parte de temperaturi extreme, dar și de fenomene meteorologice pe măsură.

Meteorologii de la ANM au actualizat prognoza meteo de weekend. Vremea se schimbă radical, iar temperaturile ating chiar și 32 de grade în anumite zone din țară.

La munte însă, dar și în nordul, centrul, dar și în vestul țării în schimb este așteptată o grindină puternică, ploi torențiale, dar și furtuni, avertizează aceștia.

Va ploua atât de mult încât cantitățile de apă vor atinge 15 – 30 l/mp. De asemenea, pe acolocuri, în special în zonele care vor fi afectate de mai multe furtuni, peste 40 – 50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 29 de grade.

Unde va fi cel mai cald? Conform prognozei meteo ANM de wekeend, sâmbătă, temperaturile se vor situa între 20 și 25 de grade în Muntenia, Moldova, dar și în sudul Olteniei.

METEO. Ce se întâmplă cu vremea în weekend. Prognoza ANM

De cealaltă parte, în centrul țării va fi ceva mai frig, iar temperaturile se situează între 20 și 25 de grade. Tot aici au loc ploi puternice, descărcări electrice, dar și grindină.

De duminică, vremea se schimbă ceva mai rău. Meteorologii spun că front atmosferic rece se va apropia de teritoriul României. Drept rezultat, gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat în toată jumătatea nordică a țării.

La munte încep ploile chiar de la prânz, iar pe amiază, în nordul, vestul, centrul, dar și în nord-estul țării începe grindina. Temperaturile însă se mențin ridicate, adică între 29 și chiar și 32 de grade.

Meteorologii vor actualiza constant prognoza meteo, în funcție de evoluția vremii. Astfel, în curând vom afla dacă va fi sau nu emis vreun cod galben ori portocaliu de furtună. Cert este că în ultimele zile vremea a fost oricum cât se poate de haotică la nivel național.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate