News

METEO. Se schimbă din nou vremea în weekend. La cât vor ajunge temperaturile. Prognoza ANM actualizată

METEO. Se schimbă din nou vremea în weekend. La cât vor ajunge temperaturile. Prognoza ANM actualizată

METEO. ANM a actualizat prognoza meteo pentru Rusalii. Cei care plănuiau o vacanță ar fi bine să știe când se strică vremea în România. 

Diana Giurgiu, meteorolog de la ANM a anunțat cum va fi vremea în acest weekend, dar și în prima zi de Rusalii. Conform acesteia, în acest weekend, temperaturile minime se vor încadra între 9 și 19 grade.

Cât despre valorile termice maximei acestea se vor situa între 23 și 31 de grade. Pe de altă parte, vremea se arată a fi instabilă în special în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi în toată zona montană în cursul zilei de sâmbătă.

„Vor fi intervale de timp cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, punctiform cu condiţii de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar pe suprafeţe mici. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 şi 18 grade”, susține meteorologul Diana Giurgiu.

Duminică, în prima zi de Rusalii, vremea se schimbă și mai rău, arată meteorologul de la ANM. Se accentuează instabilitatea atmosferică la deal, dar și la munte, în nordul, dar și în centrul și vestul țării.

METEO. Cum va fi vremea de Rusalii. Prognoza ANM

Temperaturile scad și ele, iar ploile torențiale, descărcările electrice, dar și vântul puternic, vor fi prezente. Izolat vor fi și condiții de grindină, iar cantități semnificative de apă ar urma să fie așteptate.

În restul țării pe de altă parte, se arată o vreme cât se poate de normală, cu temperaturi ridicate. Pe litoral avem 21 de grade duminică, iar în lunca Dunării și în centrul Munteniei, termometrele ar putea arăta chiar și 32 de grade.

”În restul teritoriului vom avea o vreme ce se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, local călduroasă îndeosebi în sud, iar manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile doar pe arii mai restrânse, cu precădere în orele serii şi la începutul nopţii. Temperaturile maxime vor oscila între 21 de grade pe Litoral şi 32 de grade în Lunca Dunării şi în centrul Munteniei, iar cele minime între 11 şi 18 grade”, a mai precizat meteorologul ANM.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate