News

METEO. Un nou ciclon lovește România chiar săptămâna aceasta. Vremea se schimbă iar. La ce temperaturi se va ajunge în toată țara. Prognoza ANM actualizată

METEO. Un nou ciclon lovește România chiar săptămâna aceasta. Vremea se schimbă iar. La ce temperaturi se va ajunge în toată țara. Prognoza ANM actualizată
Image by Joe from Pixabay
15 mai / 09:49

METEO. Vremea a fost extrem de capricioasă în această primăvară, iar lucrurile vor continua în aceeași manieră. Deși ne confruntăm cu fenomenul încălzirii globale, temperaturile din ultima perioadă arată fix contrariul. Acum un nou ciclon va face ravagii în Europa și va afecta și România.

Meteorologii anunță precipitații pentru săptămână în curs. Din fericire, temperaturile vor rămâne sus și chiar dacă va ploua va fi cald. Deasupra țării noastre în plus ajunge un val de aer tropical care face ca maximele să urce până la 25 de grade Celsius.

Ciclonul mediteranean, generat în zona Mării Mediterane, afectează jumătatea vestică a țării noastre cu fenomene specifice instabilității atmosferice.

Cum va fi vremea în România săptămâna aceasta

Ciclonul aduce în România o masă de aer cald ce se extinde în toată țara până la mijlocul săptămânii, a arătat meteorologul ANM Alina Şerban, duminică, la Antena 3 CNN.

„Vor fi variații termice de la o zi la cealaltă, dar temperaturile se vor menține cumva într-un normal al perioadei și vorbim de maxime de la 17-18 grade, cele mai scăzute valori în general în zona litoralului și în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 23, 24, 25 de grade, cu diferite variații până la finalul săptămânii”, a transmis aceasta.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate