News

METEO. Val de furtuni și ploi puternice în România. Ce zone vor fi cele mai afectate. Prognoza ANM a fost schimbată

METEO. Val de furtuni și ploi puternice în România. Ce zone vor fi cele mai afectate. Prognoza ANM a fost schimbată

METEO. Val de furtuni și ploi în România. Vara încă se lasă așteptată, iar cei de la ANM spun că valul extrem de vreme rea va mai continua.

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Se încălzește treptat, însă mai apoi, valul de ploi și de furtuni revine în mai multe zone.

Conform prognozei meteo publicate de ANM, românii care ajung pe litoral se pot aștepta la 30 de grade în perioada următoare. De cealaltă parte, minimele vor ajunge pe la 17-19 grade.

După data de 24 iunie însă, începe valul de ploi și de furtuni. Trei zile va ploua, iar mai apoi, vremea ar urma să revină la normal. Nici cei din Muntenia nu primesc vești prea bune.

Meteorologii spun că vremea se încălzește până la finalul săptămânii, iar valorile termice ajung chiar și la 32 de grade. După data de 24 iunie însă, temperaturile încep să scadă brus, iar temperaturile minime ajung la 15 grade.

METEO. Cum va fi vremea la final de iunie. ANM anunță ploi torențiale

De asemenea, probabilitatea de averse, dar și de furtuni va crește în special în intervalul 25-29 iunie, mai arată prognoza meteo publicată de ANM.

În Oltenia avem o prognoză similară, cu schimbări drastice de la o zi la alta. Aici, temperaturile maxime ating 32 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 18 grade până la finalul săptămânii.

În perioada 24-29 iunie însă, apar din nou ploile și furtunile, avertizează meteorologii. Iar la munte avem de asemenea o vreme ceva mai răcoroasă.

În weekend, temperaturile maxime ating 22 de grade, iar minimele se învârt în jurul a 11 și 14 grade. Ulterior, după data de 24 iunie, avem temperaturi ceva mai scăzute chiar și cu 5 grade.

Ploile revin în forță la munte. Sunt așteptate averse zilnic. Cele mai abundente ar urma să fie în perioada 24-29 iunie, mai spun meteorologii de la ANM.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate