News

METEO. Vremea se schimbă iar din weekend. Temperaturile o iau razna complet. Prognoza ANM

METEO. Vremea se schimbă iar din weekend. Temperaturile o iau razna complet. Prognoza ANM
15 feb. / 07:17

METEO. Vremea se schimbă din nou de la mijlocul săptămânii, iar potrivit meteorologilor de la ANM ne așteaptă un weekend de vis, după un ger năprasnic, ninsori, polei, dar și vânt puternic.

Ultimele două săptămâni au fost unele cu adevărat răcoroase. După ciclonul care a traversat România a urmat un val de aer polar, iar în unele zone din țară temperaturile au ajuns chiar și până la -25 de grade.

Nopțile continuă să fie reci, spune directorul ANM, Elena Mateescu, însă pe zi, vremea se încălzește destul de tare la nivel național, așa că vom avea parte și de temperaturi cu plus.

Conform meteorologului, de la mijlocul săptămânii a început deja o încălzire a vremii, care se va întinde până la începutul săptămânii viitoare.

Astfel, în weekend ne așteaptă temperaturi care pot ajunge chiar și până la 16 grade în anumite zone ale țării. De cealaltă parte, minimele se vor situa între 1-6 grade, cel mai rece urmând să fie la munte, unde valorile termice pot scădea sub pragul înghețului.

METEO. Cum va fi vremea în weekend. Prognoza ANM

Meteorologul de la ANM mai spune că încălzirea vremii va ajunge să se resimtă cel mai mult la finalul săptămânii și va continua și în ultima săptămână din luna februarie. Mai apoi însă, s-ar putea să avem parte din nou de temperaturi geroase.

„Într-adevăr, de la mijlocul acestei săptămâni, dar mai ales la sfârșitul săptămânii valorile de temperaturi în bună parte din țară, la nivelul maximelor, vor fi chiar de 15-16 grade și chiar și minimele devin unele pozitive pe parcursul nopților preponderent pozitive, între 1 până la 6 grade Celsius. Deci încălzirea va fi una de interes pe tot parcursul acestei săptămâni dar mai ales la final”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

Prognoza meteo ANM pentru prima săptămână din luna martie arată de asemenea o vreme destul de caldă, însă nu ar fi exclus ca lucrurile să se mai schimbe până atunci cum s-a întâmplat și zilele trecute.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate