News

METEO. Revine căldura în România. De când se schimbă vremea complet. Cu cât vor crește temperaturile. Prognoza meteo ANM modificată

METEO. Revine căldura în România. De când se schimbă vremea complet. Cu cât vor crește temperaturile. Prognoza meteo ANM modificată
10 feb. / 07:29

METEO. Directorul ANM, Elena Mateescu anunță schimbări importante de vreme în următoarele zile. După un val de ger, ninsori și viscol, avem parte de un aer cald în România.

Meteorologii de la ANM au actualizat prognoza meteo pentru finalul acestei săptămâni. Dacă în primele zile am avut temperaturi care au atins și -20 de grade, aflați că în acest weekend, temperaturile ajung chiar și până la 12 grade, cu plus.

Elena Mateescu spune că vremea caldă vine de joi, iar temperaturile se vor situa peste normalul acestei perioade cu mult. Încălzirea este valabilă pentru toate zonele din țară, însă treptat.

Astfel, în Banat, temperaturile ajung până la 5 grade spre finalul săptămânii, iar în Transilvania, acestea se vor situa între 4-7 grade, conform meteorologilor de la ANM.

Până joi însă, în ambele zone se înregistrează minime de până la -15, -18 grade și maxime care nu depășesc 2 grade. Și în Maramureș se încălzește de joi, când temperaturile se vor situa între 5-7 grade, iar minimele între -4 și -2 grade.

În Moldova, începând cu 12 februarie începe o încălzire treptată, cu temperaturi maxime de 9 grade și minime de 0 sau -4 grade în anumite zone mai joase.

METEO. Cum va fi vremea la munte

Pe litoral avem aceeași poveste. Prognoza meteo ANM arată o vreme geroasă până pe 13 februarie. Mai apoi, temperaturile maxime vor ajunge chiar și până la 11 grade, extrem de ridicate pentru ultima lună de iarnă, iar minimele se vor situa între -2 și 3 grade, pe timpul nopții.

Există șanse de precipitații, însă după data de 16 februarie. Până atunci, vremea va fi una cât se poate de plăcută în Dobrogea.

Dacă în schimb aveți în plan să mergeți la munte, aflați că până pe 11 februarie, temperaturile nu depășesc -8 grade, iar minimele ajung chiar și până la -20 de grade.

Mai apoi însă, de săptămâna viitoare, avem temperaturi cu plus în zonele montane. Aproape de data de 12 februarie, prognoza meteo ANM anunță niște ninsori slabe, așa că se va mai depune ceva zăpadă și pe pârtii.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate