News

METEO. Ciclonul mediteranean face prăpăd în România. Ce zone va lovi puternic. Vremea o ia razna.Alertă ANM de ultimă oră

METEO. Ciclonul mediteranean face prăpăd în România. Ce zone va lovi puternic. Vremea o ia razna.Alertă ANM de ultimă oră

METEO. Un ciclon mediteranean face prăpăd în România. A fost haos în weekend, iar vremea continuă să fie una cu adevărat neașteptată pentru această perioadă.

ANM anunță că un ciclon mediteranean a lovit România, iar fenomenele meteorologice extreme se țin în lanț. Ploile torențiale au făcut ravagii, iar vremea rea continuă.

Sunt mai multe alerte de inundații și de ploi torențiale în vigoare, iar lucrurile nu par că se vor redresa prea curând. Cea mai gravă situație este în județul Timiș.

Doar 20 de minute a durat o ploaie torențială, iar bulevardele au fost inundate. De asemenea, locuitorii din zonă sunt șocați de ce au putut să trăiască în acest weekend.

„Mi se pare puțin catastrofal. Mașinile sunt blocate, circulație blocată. Nu torențial, a plouat cu rafale. Chiar vorbeam cu mama mea, pare a fi uragan, nu ploaie”, spune o timişoreancă, potrivit Antena 3.

METEO. Ciclonul mediteranean face ravagii în România

Iar directorul ANM Elena Mateescu se așteaptă în continuare la o vreme rea. Ploile vor continua și în cursul dimineții de duminică, iar cantitățile de apă adunate vor fi destul de generoase.

„Până dimineaţa la ora 10:00 rămâne în vigoare avertizare meteorologică de Cod galben ce vizează de această dată, tot partea de vest, nord-vest, centru a țării, pentru că ne așteptăm ca în mod deosebit în Banat, în Crișana, în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în partea de nord-vest a Moldovei să cumulăm cantități de apă care la nivel local pot depăși, de asemenea, 30 de litri pe metrul pătrat”, a spus Elena Mateescu, director ANM.

Și nu doar locuitorii din Timiș trăiesc un calvar. La rândul lor, cei din județul Sibiu s-au trezit loviți de grindină. De asemena, ploile torențiale au făcut ravagii și în Bihor, Cluj, Sălaj, Caraș-Severin și Bistrița-Năsăud.

Și pe litoral vântul a bătut extrem de puternic, iar temperaturile au fost destul de scăzute pentru normalul acestei perioade.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate