News

METEO. Se schimbă vremea chiar înainte de weekend. Alertă ANM de ultimă oră. Unde vor lovi puternic furtunile

METEO. Se schimbă vremea chiar înainte de weekend. Alertă ANM de ultimă oră. Unde vor lovi puternic furtunile

METEO. Se schimbă vremea înainte de weekend. Meteorologii de la ANM anunță furtuni extrem de puternice în următoarea perioadă.

Mihai Huștiu de la ANM a spus cum va fi vremea în cea de a doua parte a acestei săptămâni, dar și ce ne așteaptă în weekend. Iar veștile nu sunt deloc unele prea bune.

Într-adevăr, vremea începe să se încălzească, iar temperaturile cresc și ele. În București, termometrele ar putea arăta chiar și peste 30 de grade în cursul zilelor de sâmbătă și de duminică.

Chiar și așa, vremea bună nu vine singură. Instabilitatea atmosferică va crește și ea, drept urmare, odată ce temperaturile cresc, devin mai severe și furtunile.

Nu este clar ce zone din țară vor fi lovite de furtuni la finalul săptămânii, cert este că ne așteaptă o vreme cât se poate de haotică în următoarele zile.

METEO. Cum va fi vremea în weekend. Ce spun meteorologii de la ANM

”De la o zi la alta vom remarca o încălzire a vremii. Am putea să avem spre 30 de grade în Capitală, poate chiar 31 sâmbătă, încălzire treptată până spre finalul acestei săptămâni, dar și instabilitatea atmosferică devine din ce în ce mai puternică.

De la o zi la altă, pe măsură ce cresc temperaturile, severitatea furtunilor va crește”, a declarat meteorologul Mihai Huștiu la Realitatea Plus.

Printre altele, acesta a mai vorbit și despre efectul ciclonului din Marea Mediterană. Potrivit meteorologului, acesta influențează cantitatea de precipitații din România.

„Ei sunt foarte importanți pentru regimul precipitațiilor în România. Dacă ei nu s-ar forma în Mediterană și nu s-ar deplasa spre Peninsula Balcanică și spre România, nu am avea un plus de precipitații pe Câmpia Română, pe Moldova, pentru că acești cicloni care vin din sud aduc un aport semnificativ de umiditate și precipitații pe partea de sud”, a adăugat meteorologul anterior, într-un interviu acordat la DC NEWS.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate