News

METEO. Cât timp vor mai fi ploi și furtuni. Ce se întâmplă în următoarele zile cu vremea. Prognoza ANM actualizată

METEO. Cât timp vor mai fi ploi și furtuni. Ce se întâmplă în următoarele zile cu vremea. Prognoza ANM actualizată

METEO. După un val de fenomene meteorologice extreme din weekend, vremea nu revine la normal prea curând. Sau cel puțin asta spun meteorologii de la ANM.

Alina Şerban de la ANM a spus cum va fi vremea în această săptămână. Se pare că nu avem un început de vară prea plăcut. Se anunță în continuare ploi, descărcări electrice, în special în zonele de munte.

Vestea bună este că acestea vor fi pe arii restrânse, iar cantitatea de apă acumulată va fi una ceva mai slabă decât am văzut în weekendul aceasta.

Totuși, spre lăsarea serii, mai multe zone din țară vor fi afectate din nou de un val de ploi. Temperaturile vor fi și ele ceva mai scăzute, însă lucrurile s-ar putea redresa după mijlocul săptămânii, adaugă meteorologul de la ANM.

METEO. Cum va fi vremea în prima parte a săptămânii. Avertismentul ANM

„Putem spune că vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitațiilor, astfel încât pe parcursul zilei de astăzi vom mai avea dezvoltări noroase, averse și descărcări electrice în zonele de munte, pe arii mai restrânse în centrul țării, iar în Oltenia, acolo unde au fost cele mai mari probleme, cerul prezintă înnorări.

Ce-i drept, însă, ploile se semnalează pe arii restrânse și mult, mult mai slabe cantitativ. Acest aspect al ploilor îl vom regăsi și mâine. Dezvoltări noroase, mai multe în zonele montane, în centrul țării, unde vor fi averse, probabil că se vor mai depăși ușor 20-25 litri pe metrul pătrat, în intervale scurte de timp, iar spre seară și noaptea vom regăsi astfel de fenomene în partea de vest și de nord-vest a teritoriului”, a spus Alina Şerban, meteorolog, potrivit Antena 3 CNN.

Când vine căldura? Alina Șerban precizează că temperaturile cresc de miercuri și ajung chiar și la 30 de grade. Totuși, ploile vor continua și ele în ciuda valorilor termice.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate