News

METEO. Un nou ciclon polar va lovi puternic România. Temperaturile ajung până la -20 de grade. De când se schimbă vremea complet. Prognoza ANM

METEO. Un nou ciclon polar va lovi puternic România. Temperaturile ajung până la -20 de grade. De când se schimbă vremea complet. Prognoza ANM

METEO. Vin zile dificile pentru români și asta pentru că frigul se va instala din nou în întreaga țară, iar de data aceasta temperaturile vor fi într-o descreștere accentuată. Un nou ciclon polar va lovi România și se va ajunge la minime de -20 de grade pe perioada nopții. Peste tot vor fi temperaturi cu minus.

Vremea se schimbă din nou începând de vineri, când este în continuare un cod galben pentru zonele montane. Aici vântul se va intensifica și va ninge. În plus va fi viscol. De duminică va fi frig peste tot. Meteorologul Alina Șerban a dat toate detaliile și a transmis prognoza ANM actualizată la Digi24.

„Ieri și azi vremea a fost bună pentru data calendaristică, iar temperaturile au fost mai ridicate decât cele normale perioadei, în special în sud au fost maxime de 9 – 10 grade Celsius”, a spus meteorologul.

Vor urma câteva zile cu o diferență destul de e mare de temperatură între valorile de acum și cele care se vor înregistra până miercuri inclusiv.

Prognoza ANM cu Alina Șerban

„Duminică, o masă de aer polar care va reduce semnificativ temperaturile în toată țara, scăderea se va resimți începând de sâmbătă noapte în zonele intracarpatice, minimele vor coborî sub minus 10 grade, apoi masa de aer polar se va intensifica în toate regiunile, vremea va deveni geroasă în special în jumătatea de vest a țării.

Geroasă înseamnă că valorile minime vor fi cuprinse între minus 10 și sub minus 10 grade Celsius, probabil să coboare spre minus 20 în depresiuni din Transilvania. De duminică până miercuri temperaturile maxime vor fi negative în majoritatea regiunilor și vor fi cuprinse de la minus 8 grade în depresiuni până la 0 grade – 1 grad în zone din sud.

Vor fi valori mai scăzute chiar și decât ar trebui să avem acum. Masa de aer rece vine cu precipitații în toată țara, din această seară, la noapte și mâine va traversa toată țara, vor fi amestecate ploaie, lapoviță și ninsoare, dar se vor transforma în ninsoare în toată țara. Se va depune strat de zăpadă mai consistent la munte, unde deja a nins și va continua să ningă.

Toate aceste fenomene vor fi însoțite de vânt, nu doar la munte și în zonele mai joase. Deja avem vânt puternic la munte, dar de mâine va fi așa în toată țara, inițial în jumătatea de vest, iar apoi în toate regiunile. Vor fi rafale în medie de 65 de km pe oră în zone joase, dar la munte vor fi de 90 km pe oră și însoțite de ninsori. În zonele joase, odată cu răcirea vremii, rafalele de vânt vor amplifica senzația de ger, temperaturile resimțite de noi vor fi de fapt mult mai mici decât valorile din termometre.

Vremea se va răci accentuat de duminică și în București. Așa va fi până miercuri. Maximele termice vor fi de 1- 2 grade, iar minimele vor coborî spre minus 8 grade Celsius. Vor fi vânt puternic și precipitații care se vor transforma în ninsoare, și se va depune strat de zăpadă”, a conchis Alina Șerban la Digi24.

Andi Moise este jurnalist cu o experiență de peste 10 ani în presă. Acesta a lucrat la ShowBlitz.ro, unde a publicat articole în special pe zona de TECH. Ulterior s-a specializat și pe alte domenii. citește mai mult
Articole recomandate