News

Mănâncă o banană în fiecare zi! Iată ce se întâmplă în corpul tău. Beneficii pe care puțini le știu

Mănâncă o banană în fiecare zi Iată ce se întâmplă în corpul tău. Beneficii pe care puțini le știu
24 apr. / 17:26

Ce se întâmplă dacă mănânci o banană pe zi? De cele mai multe ori alegem ca mic dejun acest aliment plăcut de toată lumea, însă cât de sănătos este, în realitate, pentru organism.

Cu toate că este un aliment consumat de mulți oameni, banana este considerată nedigerabilă, iar medicii dieteticieni și nutriționiști recomandă ca aceasta să fie consumată cu moderație în dietele sărace în calorii.

În realitate, acesta este un adevărat leac pentru sănătate, iar specialiștii spun că este bine să mâncăm o banană pe zi. Ei spun ce efecte benefice are pentru organism.

În general, banana este o sursă bună pentru potasiu, dar mulți spun că nu ar trebui consumate zilnic din cauza nivelului ridicat de zahăr pe care îl conțin. Specialiștii în domeniu distrug miturile și spun că nu ne îngrășăm dacă mâncăm o banană deoarece ea are efect de sațietate. Așadar, nu mai simțim senzație de foame, deci mâncăm mai puțin.

Banana conține vitamina B6, vitamina C, fibre alimentare și mangan. Ea nu are grăsimi, colesterol sau sodiu.

De ce este bine să mâncăm o banană pe zi?

Acum că am lămurit că mâncatul unei banane pe zi nu ne îngrașă, este timpul pentru a enumera câteva efecte pozitive pe care acest aliment le are asupra corpului omenesc.

Banana conține pectină, fibră care menține sub control nivelul de zahăr din sânge după ce mâncăm. Datorită acestui proces, nu simțim foame pentru o perioadă.

O banană proaspătă ne ajută să ținem al depărtare ți vârfurile glicemice, cauzate de fructele mai dulci. Cei care au probleme cu constipația ar trebui să consume banane.

Oamenii care fac sport ar trebui să consume o banană mai ales după antrenament, fiind bogată și în săruri minerale. Mai mult, calmează și crampele musculare, iar tensiunea arterială este menținută la un nivel scăzut.

Banana nu este benefică doar pentru sănătatea fizică, ci și un mare sprijin pentru bunăstarea noastră emoțională. Este plină de magneziu, potasiu și acid folic, care pot ajuta la combaterea stresului psihofizic și a oboselii. În plus, facilitează producția de serotonină și ne îmbunătățește calitatea somnului.

Încorporarea unei banane în dieta noastră zilnică poate promova o inimă și o digestie sănătoasă. Conținutul său de potasiu ajută la menținerea sănătății cardiovasculare. Un studiu recent realizat de Universitatea din Alabama sugerează că consumul unei banane în fiecare zi poate preveni potențial atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate