News

Mai intră România în Schengen? Anunț de ultimă oră făcut de Austria. Ce condiție uluitoare au impus oficialii aceste țări românilor

Mai intră România în Schengen Anunț de ultimă oră făcut de Austria. Ce condiție uluitoare au impus oficialii aceste țări românilor

Intrarea României în spațiul Schengen este în continuare o problemă fără răspuns. Uniunea Europeană cere deblocarea țării, dar Austria este fermă pe poziții.

Austria a și explicat motivul pentru care nu își dă acordul ca România și Bulgaria să intre în Schengen. Ministrul austriac al Afacerilor Europene spune că nemulțumirile nu țin de București, ci de sistemul de liberă circulație.

Guvernul României a spus că va da în judecată Austria dacă se va opune din nou intrării țării în Schengen și nu va renunța la veto.

După anunțul lui Marcel Ciolacu, ministrul austriac Karoline Edtstadler a precizat că înțelege autoritățile de la București. Ea a mai spus că nu poate, totuși, să închidă ochii la sistemul Schengen, despre care spune că este defect.

Ciolacu avertizează Austria pe tema Schengen

Luni, premierul a declarat că va da Austria în judecată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, dacă refuză în continuare.

El a mai spus că dreptul de veto de data trecută nu mai poate fi luat în considerare.

„În primul rând trebuie să existe un vot de veto din partea Austriei. Votul de veto de data trecută nu mai poate fi invocat, fiindcă a ieșit din termen, el ar fi trebuit invocat într-o anumită perioadă, nu știu dacă atunci s-ar fi impus în mod deosebit să venim , dar acum eu cred că se impune de a se veni cu un atac la Curtea Europeană de Justiție.

În octombrie este prima ședință JAI, în decembrie aveam a doua ședință. Amândouă sunt sub președinția Spaniei și țin legătura cu prim-ministrul Spaniei în ceea ce privește trecerea pe ordinea de zi.âExistă toată deschiderea din partea primului ministru Pedro Sanchez și toată susținerea ca România să adere la Spațiul Schengen”, a declarat Marcel Ciolacu.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate