News

Fructul care nu trebuie consumat niciodată la micul dejun. Poate cauza mari probleme de sănătate

Fructul care nu trebuie consumat niciodată la micul dejun. Poate cauza mari probleme de sănătate
21 feb. / 21:05

Fructele sunt surse de vitamine, dar și de minerale și de fibre, însă nu toate pot fi consumate dimineața. Un fruct spre exemplu poate deveni un adevărat pericol dacă alegem să îl mâncăm pe stomacul gol.

Obișnuiești să începi ziua cu un smoothie? Ai grijă ce fructe pui în el, pentru că unele nu îți vor face chiar atât de bine atunci când sunt consumate dimineața.

Într-adevăr, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și necesită o atenție sporită, iar cum fructele sunt considerate extrem de sănătoase, acestea sunt nelipsite de la o astfel de masă.

Un nutriționist spune însă că un anumit fruct ne poate face mai mult rău decât bine. Este vorba despre faimoasele banane, care de altfel sunt bogate în potasiu.

Pe cât de sănătoase sunt, pe atât de periculoase pot să devină pentru organismul nostru atunci când sunt consumate pe stomacul gol. Ce probleme poți avea dacă alegi să consumi banane dimineața? Poți perturba echilibrul acido-bazic, iar de aici, numeroase probleme pot apărea.

Fructul pe care nu trebuie să îl consumi pe stomacul gol

„Saturate cu minerale, vitamine și fibre, bananele au beneficii incontestabile pentru sănătate. Dar consumul lor pe stomacul gol poate perturba echilibrul acido-bazic și poate cauza mai multe probleme”, spune nutriționistul Dr. Igor Strokov.

Specialistul subliniază faptul că bananele sunt o sursă importantă de magneziu și potasiu, însă în ciuda beneficiilor pe care aceste minerale le au, ele nu trebuie consumate pe stomacul gol.

De asemenea, nici după câteva ore de post nu este bine să consumăm banane. Indicat ar fi să ne bucurăm de acest fruct la câteva minute după masă, însă în niciun caz când stomacul nostru este gol.

„Când potasiul și magneziul sunt luate pe stomacul gol după câteva ore de post, există posibilitatea ca echilibrul acido-bazic al sângelui să fie perturbat”, adaugă expertul.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate