News

Facultatea din România considerată ca fiind ”repetentă”. Unii cred că e greu să ajungi aici, dar adevărul e altul după ce ești înscris

Facultatea din România considerată ca fiind repetentă. Unii cred că e greu să ajungi aici dar adevărul e altul după ce ești înscris
A

Facultatea din România considerată ca fiind ”repetentă” a fost introdusă într-un clasament realizat acum ceva timp. Se pare că nu lucrurile nu sunt așa cum par de la distanță.

Multe facultăți din România sunt considerate ca fiind speciale. Totodată, specializările îi atrag pe mulți studenți, dar puțini mai țin cont și de alte detalii.

„Raportul Integrității Universitare din România”, lansat pe 17 noiembrie 2016, a scos la acea vreme la suprafață câteva detalii neașteptate despre facultăți de prestigiu din România.

Raportul i-a propus practic la acea vreme să scoată la suprafață instituțiile de învățământ superior pornind de la criterii precum transparență, integritate, meritocrație, management financiar.

Și conform clasamentului, primul loc îl ocupă Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș,  urmată de Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș , „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Univeristatea din București, Babeș-Bolyai din Cluj, Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș.

Adevărul despre facultatea ”repetentă” din România

Care este însă facultatea considerată ca fiind repetentă din România? Surpriza e una cu adevărat mare. Mai exact, este vorba despre Academia Națională de Informații Mihai Viteazul a SRI.

Aici s-a intrat pentru o bună perioadă de timp cu nota 4.91, conform raportului. Totodată, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, nota a fost de 4.97.

De asemenea, zvonurile spun că multe lucrări au fost plagiate la aceste facultăți de-a lungul timpului. Deși la prima vedere facultatea pare una de prestigiu, ce se întâmplă în spate e cu totul altceva.

„Integritatea academică pare din nou un ideal de neatins, scandalul lucrărilor scrise de pușcăriași sau plagiatul lui Victor Ponta generând multe titluri în presa internațională. România a produs din 1990 până în prezent aproximativ 67 de mii de doctori în științe, de trei ori mai mulți decât numărul de lucrări ISI publicate, comparativ cu un raport de unu la unu în Bulgaria. Tendința nu e pozitivă, deși în urma scandalurilor, numărul de titluri acordate a scăzut”, explică experții SAR în document.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate