News

Faci cumpărături de la LIDL? Se schimbă modul de plată. Cum îți vei achita bonurile de acum. Este oficial

Faci cumpărături de la LIDL Se schimbă modul de plată. Cum îți vei achita bonurile de acum. Este oficial

LIDL și Kaufland fac schimbări majore. Clienții care vin în magazine și plătesc cu cardul sunt direct vizați, așa că trebuie să știe ce îi așteaptă. 

Vești proaste pentru clienții LIDL, Kaufland și nu numai. Se modifică modalitățile de plată cu cardul, astfel că dacă ajungeți în magazine, ar fi bine să știți ce vă așteaptă. Se aplică totul din luna iulie.

Clienții nu vor mai putea să o folosească funcția maestro pentru plăți în țară, ori în străinătate. Iar Germania este una dintre țările care deja a anunțat o astfel de măsură.

Conform anunțuri făcut de Centrul pentru Protecția Consumatorilor german „cardul de virament din Germania este complet funcțional și fără funcția Maestro”.

Practic, orice client fie el de la LIDL ori Kaufland poate să facă plăți în continuare, însă fără funcția Maestro. Aceste lucruri trebuie luate în calcul însă de cei care până acum contau pe un astfel de serviciu.

Cum pot să plătească clienții la LIDL și Kaufland

„Cardurile emise anterior cu funcția Maestro sunt valabile până la data de expirare”, a transmis Centrul pentru Protecția Consumatorilor.

O reacție în acest sens a venit și de la Kaufland. Celebrul retailer a explicat în detaliu presei germane ce înseamnă pentru clienți neutilizarea funcției Maestro. Astfel, clienții pot face în continuare cumpărături în sucursalele Kaufland și Lidl fără probleme.

După cum spun cei de la lanțurile comerciale menționate, este posibilă plata cu Girocard, Visa, Mastercard, American Express, V-Pay, GooglePay și ApplePay și, bineînțeles, cu numerar.

Totuși, există încă o mare, dar și principala problemă pentru deținătorii de carduri CE. Cardul Giro poate fi utilizat în Germania fără probleme fără funcția Maestro.

Ce au de făcut clienții care vor să plătească în străinătate? Aceștia vor avea nevoie de o nouă funcție care să înlocuiască Maestro. Iar alternative există, cea mai cunoscută fiind chiar  funcția V-Pay.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate