News

După Ucraina, Rusia se pregătește de război cu o altă țară. Un oficial a anunțat că este nevoie de o nouă „operațiune specială”

După Ucraina Rusia se pregătește de război cu o altă țară. Un oficial a anunțat că este nevoie de o nouă operațiune specială

Deși inițial toată lumea a crezut că războiul dintre Rusia și Ucraina se va încheia rapid, iată că sunt luni bune de când conflictul este în plină desfășurare. Au murit mii de oameni și au fost distruse sute de obiective de interes strategic. În ciuda negocierilor, Vladimir Putin nu cedează. Dar nici Volodimir Zelenski.

SUA a anunțat că va trimite noi ajutoare pentru Ucraina, în valoare de peste 300 de milioane de dolari și menține practic lupta deschisă. Datorită rachetelor de mare precizie, rușii au suferit mari pierderi în ultima perioadă.

Armata lui Vladimir Putin se află în momentul de față în defensivă în mai toate regiunile frontului. Ucrainenii au transmis că așteaptă înghețul pentru a putea eliberara țara de sub asediu, iar rușii încă nu reușesc să găsească rezolvare la problemele cu echipamentele recruților.

În tot acest context dramatic, un nou conflict este pe cale să izbucneasă și în Kazahstan, o țară de altfel aliată Moscovei.

Rusia amenință o altă țară cu războiul

Recent, ambasadorul rus la Astana a declarat că ar putea fi nevoie de o operațiune specială pentru a-i înlătura pe… naziștii kazahi. Replica a venit rapid de la un oficial local.

„Ascultă, Borodavkin! Capacitatea voastră de a desfășura operațiuni e distrusă. La fel și a patronului tău, Putin. De nouă luni luați bătaie de la curajoșii ucraineni. Și pot să vă spun, Doamne ferește să veniți la noi pentru o victorie ușoară. Nu veți avea o victorie ușoară. Întreaga stepă kazahă va fi presărată cu trupurile recruților voștri”, a transmis acesta conform PRO TV.

Între timp, au apărut și imagini cu trenuri kazahe care transportă tancuri și blindate spre nord, către granița cu Rusia.

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate