News

După Simona Halep, o altă româncă de top a fost prinsă dopată. Este scandal monstru în sportul românesc: „Suntem consternați…”

După Simona Halep o altă româncă de top a fost prinsă dopată. Este scandal monstru în sportul românesc Suntem consternați...

Sportul românesc este din nou zguduit de un scandal de dopaj și întreaga echipă este consternată de ceea ce s-a întâmplat. După Simona Halep, acum o altă speranță la Jocurile Olimpice de la Paris va fi suspendată. Asta după ce luase medalie de bronz la Campionatele Mondiale din anul 2022.

Este vorba despre scrimera Maria Boldor, legitimată la CS Steaua. Aceasta a fost depistată pozitiv la Ostarină, un steroid anabolizant care se ia pe cale orală. Sportiva susține că nu a luat nimic. Interesant este că și sora ei, tot scrimeră de performanță, a fost suspendată timp de patru ani din activitate fix din același motiv.

„Suntem costernati pentru ca luase medalie la Campionatul Mondial. Ea trebuie să facă proba B şi vedem ce se întâmplă. A fost descoperită cu substanţa Ostarină. Ea a zis că n-a luat nimic”, a declarat Marius Florea, președintele Federației de Scrimă pentru Orange Sport.

Doar că la fel ca și în cazul Simonei Halep, probabil se va lăsa cu o suspendare care-i va bloca mult timp activitatea și îi va pune cruce pe cariera sportivă.

Dezastru pentru România

România avea mari speranțe ca Maria Boldor să aducă o medalie României la Jocurile Olimpice de anul viitor. La cum arată lucrurile, aceasta nu va mai putea lua parte la competiția supremă.

„Clubul Sportiv al Armatei Steaua a luat act de decizia Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), privind suspendarea provizorie a sportivei Beatrice-Maria Boldor-Boghiță, ca urmare a rezultatului pozitiv al probei A. Maria Boldor este componentă a lotului olimpic de scrimă a României, fiind inclusă în programul ADAMS alături de alți sportivi, care au potențial de calificare la Jocurile Olimpice.

În baza articolului 80 din Legea 310/2021 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, suspendarea provizorie a unui sportiv este obligatorie pe baza unui rezultat pozitiv al probei A.

Beatrice-Maria Boldor-Boghiță a cerut efectuarea de teste pe eșantionul B, iar până la comunicarea rezultatelor finale s-a luat măsura suspendării tuturor activităților de pregătire sportivă, precum și a contractului de activitate sportivă încheiat între cele două părți.

Clubul Sportiv al Armatei susține un sport curat, fără dopaj, iar până la soluționarea finală a cazului este alături de sportiva sa.”, se arată în comunicatul transimis de Clubul Sportiv al Armatei Steaua

Anca Andrei este o jurnalistă cu multă experiență și a lucrat la cele mai mari publicații din România, mai întâi ca redactor, iar ulterior a devenit redactor șef.Și-a început cariera în ... citește mai mult
Articole recomandate