News

Ce salariu încasează Raed Arafat la Departamentul pentru Situații de Urgență? Suma este mult mai mică decât s-ar fi așteptat oricine

Ce salariu încasează Raed Arafat la Departamentul pentru Situații de Urgență Suma este mult mai mică decât s-ar fi așteptat oricine
10 mart. / 13:17

Raed Arafat ocupă în prezent funcția de șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dar și funcția secretar de stat, care îi aduc sume frumoase lunar în conturi.

Șeful DSU are 58 de ani iar când a ajuns în România, primul său job a fost la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Pe atunci era doar medic rezident și nu avea să știe ce va urma.

Raed Arafat a fost și cel care a pus bazele sistemului SMURD, Serviciul Mobil de Urgenţă şi Reanimar, care în primă fază se baza pe voluntariat, iar ani mai târziu, proiectul a devenit SMURD, adică Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare.

În prezent, serviciul SMURD lucrează doar cu personal calificat și este foarte bine pus la punct, gata să intervină în orice moment, în special când vine vorba de accidente rutiere.

Ce salariu încasează Raed Arafat

Și totuși, ce salariu încasează Raed Arafat, având în vedere că a avut o contribuție importantă în ultimii ani în sistemul sanitar din România?

Unii români doar visează la această sumă, în timp ce pentru alții ar putea părea destul de puțin bani. Chiar Raed Arafat a vorbit despre sumele încasate, fără a fi deloc reținut.

Salariul încasat de acesta din funcția de secretar de stat este de aproape 10.000 de lei, iar până acum câțiva ani nu depășea 5.000 de lei, povestește acesta.

La această sumă, spune șeful DSU, se mai adaugă și norma de hrană. Astfel, dacă salariul este de 9.700 de lei, suma totală ajunge în final, pe la 10.000 de lei, adică echivalentul a 2.000 de euro.

„Salariul meu este salariu de secretar de stat oficial este aproape de 10.000 de lei. Deci asta este de câțiva ani, înainte era 5.000 și când au crescut salariile am ajuns la 9.700 și ceva, plus norma de hrană, deci se învârte cam pe la 10.000 de lei”, a mărturisit Raed Arafat, într-un Podcast recent.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate