News

Ai asigurare auto RCA la această companie? Cât timp vor mai fi valabile polițele. S-a schimbat totul după falimentul Euroins

Ai asigurare auto RCA la această companie Cât timp vor mai fi valabile polițele. S-a schimbat totul după falimentul Euroins

Autoritățile au făcut un anunț important pentru șoferi. Cei care au mașini și care au asigurare auto RCA de la Euroins trebuie neapărat să știe aceste informații importante. Totul are legătură cu termenul de valabilitate al polițelor.

Numeroasele polițe de asigurare RCA furnizate de Euroins, care depășesc un total de 2 milioane de euro, ar trebui să expire la începutul lunii septembrie. Acest rezultat se datorează faptului că Tribunalul București a impus un termen de „două săptămâni” pentru un verdict în cazul falimentului companiei.

În urma unor discuții extinse privind atât excepțiile, cât și fondul cauzei, care a cuprins cererile de faliment depuse de ASF și de aproximativ 50 de creditori, în principal companii de servicii, procesul s-a încheiat astăzi. Judecătorul va proceda acum la luarea unei decizii pe baza termenelor discutate anterior. În conformitate cu cerințele legale, polițele de asigurare emise de societatea aflată în lichidare vor expira automat la 90 de zile de la începerea procedurii de faliment.

Pe baza calculelor, dacă instanța ar fi ajuns la un verdict astăzi, data expirării ar fi fost 25 august. Cu toate acestea, având în vedere întârzierea de două săptămâni, data de expirare ar trebui să fie la începutul lunii septembrie.

Polițele Euroins ar urma să expire la începutul lunii septembrie

Euroins menține în continuare un portofoliu de peste 2,4 milioane de polițe RCA. Prin urmare, până la începutul lunii septembrie, numărul de polițe RCA active va rămâne substanțial, apropiindu-se de 2 milioane.

Acest lucru se datorează faptului că societatea a emis polițe de asigurare, în principal pentru un an, până la 17 martie, când ASF i-a suspendat licența din cauza nerespectării reglementărilor privind solvabilitatea.

În ceea ce privește selecția lichidatorului responsabil cu gestionarea procesului de faliment, după cum subliniază Economica, numirea se va face dintr-o listă de practicieni desemnați de ASF. În special, cele mai favorabile perspective par a fi pentru CITR, a cărui candidatură a fost discutată în timpul reuniunii și aprobată de mai mulți creditori. Merită menționat faptul că CITR supraveghează deja falimentele Carpatica Asig, City Insurance și Certasig.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate