News

Atenție pensionari! Se dau 1.500 de lei în plus de la stat la pensii. Ce trebuie să faceți pentru a primi banii

Atenție pensionari Se dau 1.500 de lei în plus de la stat la pensii. Ce trebuie să faceți pentru a primi banii
09 feb. / 14:30

Pensionarii ar putea beneficia de un ajutor suplimentar din partea statului, pe lângă pensie. Vorbim despre suma de 1.500 de lei, care se acordă însă doar în anumite condiții.

Cine sunt pensionarii care pot încasa bani în plus pe lângă pensie? În prezent au loc discuții în Comisia pentru Muncă cu una dintre comisiile din Camera Deputaților.

Se vorbește despre o inițiativă care prevede acordarea unor sume de bani, bunicilor care au grijă de nepoți. Vorbim practic despre pensionarii care se ocupă de cei mici și care nu mai au deci o altă sursă de venit decât pensia.

Nu s-a luat încă nicio decizie referitoare la acest proiect legislativ, însă în două săptămâni, lideri comisiei urmează să anunțe cea au hotărât, având în vedere că este vorba despre 1.500 de lei, bani de care pensionarii ar avea mare nevoie, în special în această perioadă extrem de dificilă.

Cine primește 1.500 de lei pe lângă pensie

PNL, PSD, dar și UDMR susțin proiectul, scriu cei de la Digi 24, în special pentru că România se confruntă cu o scădere a natalității. Unul dintre motivele care au dus la o astfel de situație e faptul că mulți tineri se tem să devină părinți, pentru că nu au suficient timp și nici cu cine să își lase copiii.

Iar asta nu este singura veste bună pe care o primesc românii. Se mai discuta și despre un ajutor de până la peste 1.000 de lei. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) le oferă cetățenilor români care fac parte din categoriile sociale vulnerabile un sprijin financiar pentru a-și putea achita facturile la energie.

Conform sursei citate, ajutorul financiar are o valoare totală de 1.400 de lei și este oferit în două tranșe anuale, 700 lei de fiecare dată, sub formă unui card de energie.

Cu banii respectivi, românii își pot achiziționa lemne pentru foc, butelie, păcură, paleți, alte materiale de încălzire și pot să plătească și facturile la energie electrică ori gaze.

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate