News

Atenție pensionari! Ce se întâmplă cu pensiile pe luna februarie? Decizie de ultimă oră luată de autorități

Atenție pensionari Ce se întâmplă cu pensiile pe luna februarie Decizie de ultimă oră luată de autorități
11 feb. / 10:30

Mulți pensionari nu și-au primit pensia pe luna februarie pe card și se întreabă ce se întâmplă. Iată că Ministerul Muncii aduce câteva clarificări de ultimă oră.

Dacă încasezi pensia pe card, atunci ar fi bine să știi ce se întâmplă. Ministerul Muncii precizează că potrivit acordului încheiat cu băncile respective, există un interval de trei zile în care banii de pensii pot fi virați pe cardurile pensionarilor.

Și totuși când se fac plățile? Ministerul Muncii spune că în data de 10 a fiecărei luni, astfel că termenul limită în care pensia poate intra pe card este ziua de 14.

Vestea bună este însă că pensionarii care încasează pensia pe card vor primi mai vreme și banii care fac parte din prima transă a ajutoarelor financiare anunțate de Guvern în luna decembrie.

Cine primește aceste ajutoare din partea Guvernului? În primul rând pensionarii din sistemul public de pensii a căror vârstă este cel puțin egală cu 60 de ani și ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei.

Pensionarii care primesc în plus bani de la stat

De asemenea, de același ajutor beneficiază și pensionarii care încasează o pensie de invaliditate și care au venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei, indiferent de vârstă.

Ajutorul din partea Guvernului se mai acordă de asemenea și persoanelor care sunt încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu. Acestea trebuie însăși să aibă venituri proprii lunare mai mici sau egale cu 2.000 de lei, pentru a primi acest ajutor.

Printre beneficiari se mai numără și familiile care primesc alocație de susținere a familiei, dar și familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la venit minim garantat.

În ceea ce privește utilizarea acestui ajutor de stat, sumele pot fi folosite pentru a plăti factura la energie electrică, gaze, pentru achiziționarea de lemne de foc, butelii, paleți, sau alte materiale de încălzire.

 

Anda Ion este jurnalistă din anul 2015. A terminat Facultatea de Jurnalism și a colaborat cu numeroase publicații editate în varianta print. Din acest an, a hotărât să facă performanță și în online. citește mai mult
Articole recomandate