News

Ai strâns o sumă decentă de bani? Ce trebuie să faci de acum în maxim șase luni cu ei. Altfel îi vei pierde

Ai strâns o sumă decentă de bani Ce trebuie să faci de acum în maxim șase luni cu ei. Altfel îi vei pierde

Puțini români reușesc să economisească lunar, dar chiar și cei care reușesc fac adesea o greșeală majoră atunci când observă că au strâns o sumă mică.

Alexandru Chirilă, consultant financiar, a oferit sfaturi despre cum ar trebui să gestioneze situația românii care nu reușesc să economisească lunar.

Acesta spune, în cadrul emisiunii iThink de la Antena 3 CNN, că românii pot să își crească veniturile sau să își micșoreze cheltuielile.

”Dacă nu reușesc să economisesc nu am altă variantă decât ori să îmi cresc veniturile, însemnând faptul că pot renegocia contractul la locul de muncă, dar marja de creștere este limitată, pot munci mai multe ore, îmi pot lua un alt job, adică practic posibilitatea de a-mi crește veniturile este limitată.

Pe de altă parte, mai am și posibilitatea să îmi scad cheltuielile și aici îmi pot scădea cheltuielile într-o anumită marjă, pentru că tot trebuie să locuiesc undeva, să mănânc, să ajung la un loc de muncă. Deci din punct de vedere al managementului finanțelor personale trebuie să nu îmi cresc foarte mult standardul de viață, dar să am niște venituri pe care să le pot crește. De aici trebuie să economisesc.”, spune acesta.

El a recomandat ca românii să economisească până când vor avea un fond de urgență și un fond de siguranță.

După ce o perioadă de 6 luni de economie, ar trebui să fie făcute investiții.

Greșeala pe care o fac românii când economisesc bani

Conform afirmațiilor sale, cea mai comună eroare pe care o fac românii atunci când economisesc o sumă este să o cheltuie pe un bun pe care și-l doreau.

”Este o realitate faptul că noi, ca români, când avem anumite resurse financiare, focusul nostru este pe a cheltui banii respectivi. Și nu prea îi punem la treabă, dar trebuie să găsim alte metode și soluții astfel încât să investim, să multiplicăm banii și să ne disciplinăm din punct de vedere financiar.

Suntem un popor de consumatori, unde lucrurile sunt destul de vizibile, începând de la ce mașini conduc românii, asta spune foarte multe despre noi. Pentru că vrem să arătăm că avem, să ieșim în față, să epatăm, obținem multă satisfacție din asta. Este o consecință a culturii pe care noi, ca popor, o avem”, a mai spus Andrei Zaharia.

Bogdana Costin abia a terminat studiile Facultății de Jurnalism și este la prima experiență în media. Este foarte pasionată de scris și își dorește să vină cu plus valoare pentru cititorii ... citește mai mult
Articole recomandate