News

Ai o casă sau un apartament proprietate personală? Se schimbă regulile, iar pe lângă e-Proprietatea, ANAF va decide ce se întâmplă cu proprietatea. E cea mai proastă veste

Ai o casă sau un apartament proprietate personală Se schimbă regulile iar pe lângă e-Proprietatea ANAF va decide ce se întâmplă cu proprietatea. E cea mai proastă veste
Image by mastersenaiper from Pixabay

Cea mai proastă veste pentru românii care au apartament ori casă proprietate personală. Fie că vor să păstreze proprietatea, fie că vor să o vândă, neplăcerile vor fi unele destul de mari.

Dan Schwartz, managing partner la RSM România, a vorbit despre e-Proprietatea, dar și despre alte modificări legislative care îi vizează direct pe românii cu proprietăți.

Potrivit acestuia, e-Proprietatea reprezintă ”marele pericol pentru românii cu apartamente”. Totodată, Dan Schwartz a mai ținut să sublinieze faptul că odată cu noile modificări, piața imobiliară se va transforma într-una de tip nord-coreean.

În același timp, ANAF va avea un rol mai important decât până acum când vine vorba de proprietăți. Astfel, românii trebuie să știe ce i-ar putea aștepta.

Scenariu sumbru după implementarea e-Proprietatea

„Probabil nu se dorește ca valoarea de piață să fie stabilită de evaluatori, ci va fi o valoare aleatorie stabilită de ANAF în mod cu totul netransparent. Românii vor trebui să facă eforturi deosebite pentru a-și plăti impozitelele pe niște bunuri pe care și-așa cu greu sunt în stare să le întrețină”, a spus acesta, conform startupcafe.ro.

Dan Schwartz, managing partner la RSM România, a explicat care sunt problemele la TaxEU Forum. Printre altele, acesta a mai adus în discuție și urmările e-Proprietatea.

„Ne paște, în curând, și e-Proprietatea. La Ministerul de Finanțe a fost înființată o nouă direcție cu minimum 4 funcții de conducere, așa spune Legea (OUG 124/2024). Minimum 4 poate să însemne maximum nelimitat. Va angaja și personal după necesități”, a explicat Schwartz.

Cum ar putea arăta lucrurile într-o manieră mai clară? Că valorea unei clădiri nu va mai fi stabilită după principiul deja cunoscut. Iar asta ar putea aduce un haos în domeniul imobiliar.

„Această nouă direcție și abordare nu face altceva decât să încalce un principiu care este cunoscut de cei care lucrează în real estate: valoarea unei clădiri este dată în principal de locația ei, nu de dotări, nu de acte normative”, spune el.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate