News

Ai contract cu PPC, fostul ENEL, ENGIE, ori E.ON? Explodează facturile la energie. ANRE a anunțat la cât ar putea ajunge tarifele

Ai contract cu PPC fostul ENEL ENGIE ori E.ON Explodează facturile la energie. ANRE a anunțat la cât ar putea ajunge tarifele

Explodează facturile la gaze și la energie, fie că ai contract cu PPC, ENGIE, dar și E.ON. ANRE confirmă faptul că vor exista niște schimbări când vine vorba de tarife. Ce trebuie să știe românii?

Vești proaste pentru români, indiferent de furnizor. S-ar putea ajunge la sume record câte vine vorba de facturile la gaze și la energie. ANRE aduce explicații și precizează ce se va întâmpla. Vizați sunt toți românii, fie că au contract cu PPC, ENGIE, dar și E.ON.

Conform sursei citate, se încheie perioada de plafonare a prețurilor la energie de la 31 martie 2025. Asta înseamnă că românii vor vedea alte facturi de la anul.

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) George Niculescu spune însă că va fi făcută o campanie de informare legată de acest subiect.

Nu sunt excluse creșteri, astfel că facturile ar putea fi mai mari. Pe de altă parte, această campanie pregătită de ANRE are ca scop pregătirea românilor pentru schimbările care vor avea loc. Fiecare în parte va știi ce să aleagă astfel încât să primească o ofertă bună.

Facturi mai mari la energie de la anul

„Lucrurile nu se exclud, nu înseamnă că autoritatea de reglementare nu va face o campanie de informare (despre finalul perioadei de plafonare a preţului la energie, n.r.) şi nu este nimic greşit în a obliga furnizorii de energie electrică. Practic, relaţia contractuală între consumator este în mod direct cu furnizorul. Orice consumator de energie electrică sau de gaze naturale are un contract încheiat cu un furnizor de energie electrică sau de gaze naturale.

Atunci este foarte uşor să primească informaţii în mod electronic sau fizic, aşa cum primeşte şi factura, cu privire la ce urmează să se întâmple după 31 martie 2025. Suntem în situaţia în care mulţi dintre consumatori au nişte contracte care au un anumit preţ. Preţurile facturate sunt cele din Ordonanţa 27 care, în momentul de faţă, este în vigoare până la 31 martie.

Nu este nimic greşit ca autoritatea de reglementare să aibă un rol proactiv în relaţia furnizor-consumator, să-l oblige pe furnizor să îl informeze pe consumator cu privire la preţul lui contractual. Poate ni s-a modificat preţul de contract, nu am fost atenţi, am semnat un act adiţional acum un an de zile, nu mai ştim care este preţul de contract, ne uităm doar pe factură şi vedem că avem un preţ plafonat, dar fără să ştim exact cât urmează să plătim după 31 martie”, a susţinut Niculescu.

Carmen Ciotic a lucrat mai bine de doi ani la VoceaBanilor.ro. Este pasionată de scris încă din copilărie și chiar dacă nu a terminat Jurnalismul, ci Facultatea de Sociologie adoră să fie redactor. citește mai mult
Articole recomandate